Srpski badminton tim u ponedeljak kreće put Gvangžua

Naši reprezentativci Milica Simić i Igor Bjelan, glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i tim menadžer Radomir Jovović u ponedeljak, 6. jula 2015, putuju u Južnu Koreju

Badminton savez Srbije | 05.07.2015.

Letnje univerzitetske igre u Gvangžuu odavno su počele. Brojnom srpskom timu u Južnoj Koreji pridužiće se i badminton reprezentativci Milica Simić i Igor Bjelan koji u ponedeljak ujutru, predvođeni glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom i tim menadžerom Radomirom Jovovićem, kreću put Gvangžuu. Raspoloženi, orni i silno motivisani Simićeva, Bjelan i Barbir gotovo uglas poručuju da su ponosni što će, posle Prvih evropskih igara u Bakuu, biti deo još jednog velikog sportskog događaja i da s nestrpljenjem očekuju početak badminton turnira koji je zakazan za 10. jul.

“Simićeva i Bjelan će igrati u singlovima i u mešovitom dublu. S obzirom da se od početka turnira igra po kup sistemu, na ispadanje, neće imati pravo na grešku. Konkurencija će biti žestoka, tim pre što se Univerzijada održana na azijskom kontinentu, koji dominira u svetskom badmintonu. Dovoljno je reći da će u Gvangžuu, između ostalih, učestovati mnogobrojni vlasnici olimpijskih i svetskih odličja kao što su Južnokorejanac Li Jong De, osvajač zlata u miksu i bronze u muškom dublu na Igrama u Londonu 2012, te njegova sunarodnica Tung Dži Hjung, trenutno treća na svetskoj rang listi, i Ku Jing Taji, reprezentativka Kineskog Tajpeha. Inače, Milici je ovo druga Univerzijada budući da je učestvovala na prethodnoj u Kazanju, dok će Igor debitovati na ovom takmičenju. Žreb još nije obavljen, a tek posle njega ćemo znati čemu možemo da se nadamo na ovom takmičenju. U svakom slučaju svaka pobeda u takvoj konkurenciji bila bi zlata vredna”, kazao je Milan Barbir.

Badminton turnir u Gvangžuu će se igrati od 10. do 12. jula, a po dolasku u Južnu Koreju naši reprezentativci će imati tri dana za aklimatizaciju.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Univerzitetski savez Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskog badminton tima na Letnjim univerzitetskim igrama u Južnoj Koreji.