Dobra energija i zalaganje na smotri reprezentativaca

U subotu, 26. februara, u Nacionalnom badminton centru održano tradicionalno zimsko okupljanje reprezentativaca i perspektivnih takmičara

Badminton savez Srbije | 28.02.2022.

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u subotu, 26. februara 2022. godine, pozivu glavnog trenera, Milana Barbira, i pomoćnih trenera badminton reprezentacija Srbije, Dragana Antića i Nikole Mijačića, odazvalo se više od 30 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija svih uzrasnih kategorija i perspektivnih takmičara, predloženih od strane matičnih klubova.

“Ove godine zimsko okupljanje reprezentacije je urađeno u malo drugačijem formatu nego ranijih godina, pa smo kroz takmičarske vežbe proveravali trenutne mogućnosti naših reprezentativaca. Standardno dobra energija i zalaganje su i ovoga puta krasili zajednički boravak u Nacionalnom badminton centru pa očekujem da će se to preliti na sledeće takmičarske aktivnosti kako na nacionalnom tako i na međunardonom nivou. Očekujem da će srpski badminton i ove godine rezultatski pomeriti postavljene granice i tako nastaviti ovaj sjajni uspon srpskih igrača”, ocenio je Milan Barbir.

Pored višečasovnih trenažnih aktivnosti, reprezentativci Srbije su imali priliku da, u okviru antidoping edukacije, prate i predavanje Dr Nenada Dikića, koji je u ime Antidoping agencije Republike Srbije upoznao reprezentativce sa osnovama borbe protiv dopinga u sportu, brojnim slučajevima i primerima iz prakse, aktuelnom listom zabranjenih supstanci, načinom na koji učesnici u sportu mogu da pristupe antidoping edukacijama, kao i ostalim neophodnim informacijama.

Okupljanju reprezentativaca i perspektivnih takmičara u Nacionalnom badminton centru u Beogradu prisustvovali su igrači i treneri iz Kruševca, Kragujevca, Pančeva, Novog Sada i Beograda.

Seniorske reprezentativce uskoro očekuju novi međunarodni takmičarski izazovi na turniru Svetske badminton federacije Portugal International Championships, koji će biti održan od 10. do 13. marta u Kaldaš de Rainji.