Bronzani pečat Petrovića za kraj juniorske karijere

Na prestižnom Yonex Estonian Junior 2023 turniru, Viktor Petrović doneo je Srbiji još jednu značajnu pobedu – bronzanu medalju koja je sjajna kruna njegove juniorske karijere

Badminton savez Srbije | 11.12.2023.

Viktor Petrović, naš vrhunski badminton igrač, osvojio je bronzu u muškom singlu  na  Yonex Estonian Junior 2023 koji je održan od 08. do 10. decembra u Tartu. Ova medalja nije samo još jedan trofej mladog badminton virtuoza, već i simbol završetka njegove izuzetne juniorske karijere.

Viktor je svoj put ka bronzanoj medalji započeo pobedom nad Simom Sarseom iz Estonije (21:9, 21:10), a borbeni duh pokazao je i u narednom meču protiv Ukrajnica Vladislava Stepančeka (21:6, 21:13). Sjajnom igrom leteo je Viktor do četvrt finala gde se sastao sa francuskim igračem Orfeom Kueton-Boisouem i ponovio svoj trijumf rezultatom 21:9, 21:9. U dramatičnom polufinalnom meču, Petrović je pružio sjajan otpor Holanđaninu Adithu Kartihejanu Priji, ali je sreća u drugom setu prevagnula u korist prvog nosioca na tuniru, te je Petrović takmičenje završio na trećem mestu (21:15, 24:22)."Ovo je poseban trenutak za mene. Završiti juniorsku karijeru osvajanjem bronze na ovako prestižnom turniru je nešto što ću zauvek pamtiti. Hvala svima koji su me podržavali tokom svih ovih godina, mom treneru Draganu Antiću i Badminton savezu Srbije koji je nama igračima omogućio da se razvijamo i budemo deo međunarodne badminton scene", izjavio je Petrović.

Tokom svoje juniorske karijere, Viktor je beležio izuzetne rezultate i osvajao brojne medalje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Posebno se istakao i na ovogodišnjem juniorskom državnom prvenstvu, osvojivši zlato u čak tri konkurencije. Njegov partnerstvo sa Anđelom Vitman na Evropskom prvenstvu za juniore 2022. godine u Beogradu rezultiralo je impresivnim petim mestom, dodajući još jedan sjajan trenutak u njegovu bogatu sportsku karijeru. Viktor je obezbedio mesto i u razvojnom programu OKS osvajanjem bronzane medalje 2021. godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Učešće na Yonex Estonian Junor 2023 označilo i prelazak osamnaestogodišnjeg Viktora Petrovića u seniorsku arenu, gde već zauzima poziciju aktuelnog seniorskog državnog prvaka. Završetak jedne epohe i prelazak u seniorsku kategoriju, za Petrovića označava i korak ka novim izazovima i zrelijim badminton borbama.

 „Sada se okrećem novim izazovima u seniorskoj konkurenciji i uzbuđen sam zbog onoga što me čeka", zaključio je Petrović za kraj.

Učešće Viktora Petrovića na turniru u Estoniji podržali su Ministarstvo sporta Republike Srbije i Olimpijski komitet Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.