VETERANI U PUNOM SJAJU: Žikić trostruki šampion Prvenstva Srbije za veterane

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u nedelju 03. decembra 2023 održano je Prvenstvo Srbije za veterane

Badminton savez Srbije | 05.12.2023.

Prvenstvo Srbije za veterane koje je u nedelju 03. decembra 2023, održano u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji okupilo je najbolje srpske igrače u kategorijama 35+, 45+, 50+ i 65+ godina.  U sjajnoj atmosferi i sportskom duhu karakterističnom za igrače koji su trasirali put sadašnjim badminton generacijama, takmičari su se nadmetali u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u muškim, ženskim i mešovitim parovima.Najuspešniji takmičar ovogodišnjeg Prvenstva Srbije za veterane bio je Goran Žikić iz BK Zmajevi Kruševac, koji je nastupao u kategoriji 45+. On je ostvario maksimalan učinak, osvojivši tri zlatne medalje.

"Državno prvenstvo za veterane predstavlja vrhunac sezone i za nas ljubitelje ovog sporta je nezaboravan doživljaj. Badminton nije samo sport, već način života koji delimo uz ljubav prema igri i podršku jedni drugima“, rekao je Žikić. “Organizacija je bila sjajna. Osluškivanje želja starijih ljubitelja badmintona iznedrilo je i neke nove ideje koje bi trebalo dodatno da ojačaju aktivnosti u klubovima, posebno u unutrašnjosti zemlje”.Pobedničke pehare osvojio je Žikić u pojedinačnoj muškoj konkurenciji, u konkurenciji mešovitih parova sa Jasminom Milošević iz BK Dinamo Pančevo, kao i u muškom dublu u tandemu sa Zoranom Stepanovićem iz BK Beograd. Stepanović je dominirao i u pojedinačnoj muškoj konkurenciji 50+ te je takmičenje završio sa dva osvojena zlata.Osim Stepanovića, dvostruki osvajači zlata bili su takmičari iz kategorije 35+ Milica Uskoković BK Pančevo, Marija Bulatović BK Clear Beograd i Oliver Stevanović BK Zmajevi Kruševac. Uskoković je zlatnu medalju izvojevala u ženskom singlu, a zajedno sa Marijom Bulatović i u parskoj ženskoj konkurenciji. Bulatović je osvojila zlato i u konkurenciji mešovitih parova sa klupskim saigračem Petrom Makevićem. Najuspešniji  takmičar u muškom singlu u ovoj uzrasnoj kategoriji bio je Oliver Stevanović BK Zmajevi koji se na tron popeo sa Svetomirom Isailom Veselinovićem iz Kraljeva.U najstarijoj uzrasnoj kategoriji 65+ zlato je pripalo Milanu Damnjanoviću iz BK Ekstaza iz Latkovića, kluba koji kao i BASS ove godine proslavlja 30 godina postojanja.

Čest je slučaj da se badminton kod nas trenira porodično, u više generacija, što je ujedno i velika prednost ovog sporta koji se u profesionalnim okvirima ubraja u najnapornije, ali je i bez premca kada su zabava i rekreacija u pitanju“ zaključio je Žikić i zahvalio organizatorima na izuzetnom Prvenstvu i Badminton savezu Srbije na podršci veteranima koji grade most između generacija, prenoseći strast i iskustvo na mlađe igrače.

Takmičenje je organizovao BK Beograd pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda uz pomoć prijatelja nacionalnog saveza, kompanija “Tin Šped”, ”Victor”, ”Siboasi”, “Koka Plus”, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda.