Miodrag Kaličanin: Srpski sudija na međunarodnoj sceni

U periodu od 17. do 19. novembra, srpski sudija Miodrag Kaličanin obavljao je ulogu glavnog sudije na turniru za juniore do 19 godina Czech Junior International Orlova 2023

Badminton savez Srbije | 22.11.2023.

Prestižno međunarodno takmičenje za igrače do 19 godina okupilo je u češkom Orlovu više od 165 mladih igrača iz Evrope, a čast da deli pravdu dobio je Miodrag Kaličanin, generalni sekretar BASS i iskusni sudija sa BEC i nacionalnom sudijskom licencom.

Nekada jedan od najuspešnijih igrača, danas posvećeni sportski stručnjak, Kaličanin je nastupao kao glavni sudija na poziv Evropske badminton konfederacije, što svedoči o njegovom ugledu u međunarodnoj badminton zajednici. Uloga glavnog sudije podrazumeva kontrolu i vođenje tima od oko 40 ljudi, obuhvatajući sudije, lekarske službe, kontrolore loptica, mečeva i terena. Ovaj tim mora da funkcioniše kao jedan kako bi takmičenje proteklo bez većih problema, a Kaličaninova stručnost i posvećenost doprineli su visokom standardu turnira.Czech Junior International Orlova 2023 je u svom 27. izdanju apsolutno opravdao sva očekivanja kada su u pitanju nivo organizacije i kvalitet samih takmičara o čemu dovoljno govore nastupi svetskih i azijskih velesila u badmintonu poput Malezije, Indije i Kineskog Tajpeja”, podelio je svoje utiske nakon turnira Kaličanin.

Ovaj događaj predstavlja ne samo sportski trijumf, već i potvrdu visokog standarda i znanja srpskih sportskih radnika. Badminton Savez Srbije, posvećen edukaciji svojih članova već pune tri decenije, stvara temelje za razvoj vrhunskih igrača i stručnjaka u sistemu sporta. Kaličaninova uloga kao glavnog sudije na turniru u Češkoj dodatno potvrđuje da je put ka izuzetnim dostignućima u sportu, osim talenta, prožet stalnim učenjem i predanošću.

Ovo mi je bila druga, a po pravilima Evropske konfederacije i poslednja godina u ovoj ulozi u Orlovi, tako da se radujem narednim izazovima i turnirima”, dodao je Kaličanin i podelio svoj entuzijazam kao inspiraciju za buduće generacije sportskih stručnjaka.

Uloga glavnog sudije nije samo sportski trijumf, već i podsećanje na važnost stalnog usavršavanja i predanosti u postizanju vrhunskih rezultata u sportu. Kaličaninovo učešće na Czech Junior International Orlova 2023 je odraz njegovog doprinosa razvoju badmintona i afirmaciji srpskog sporta na međunarodnoj sceni.