Phoenix project – Pecs 2010

Pripreme za evropsko prvenstvo 2011

Badminton savez Srbije | 28.08.2010.

Pripremama najboljih igrača Mađarske, Rumunije i Srbije do 19 godina starosti za učešće na predstojećem Evropskom Prvenstvu u Finskoj (Helsinki, proleće 2011.) nastavljen je Phoenix projekat u Badminton kampu u Pečuju. Kamp je održan od 22.  do 27. avgusta, a organizovala ga je Sportska zajednica “Multi Alarm” iz Pečuja, pod pokroviteljskom Evropske badminton federacije “Badminton Europe”.
Srbiju su predstavljali: Ilija Pavlović, Filip Stojiljković, Borko i Dragoslav Petrović, Ivana Maksimović, Dunja Došenović i Nataša Pavlović i trener Mihalj Čila.  Dnevno je organizovano po dva treninga na kojima je akcenat bio stavljen na  tehniku i taktiku, kako u igri pojedinaca, tako i u igri parova.
Gosti iz Srbije i Rumunije boravili su u zajedničkim prostorijama, tako da su se i najviše družili, a domaćini su se potrudili da ih upoznaju sa gradom, odnosno sredinom u kojoj borave i da im boravak u Mađarskoj učine što ugodnijim.

Pod budnim okom Budija Santosa

Posebno interesantno za sve učesnike kampa  bio je susret sa jednim od najboljih trenera u svetu, Budijem Santosom iz Indonezije koji trenutno boravi u Mađarskoj i trenira tamošnje igrače badmintona.
Evropska badminton federacija je svim učesnicima kampa obezbedila reklamne majice. Fotos svih učesnika koji možete videti na ovom sajtu je zajednička uspomena na prijatno vreme provedeno u sportskom usavršavanju i druženju u Pečuju.