Phoenix project - Kragujevac 2010.

Pripreme za U19 evropsko prvenstvo u Kragujevcu

Badminton savez Srbije | 16.07.2010.

Pod pokroviteljstvom Badminton Europe i grada Kragujevca i u organizaciji Badminton Saveza Srbije i Badminton kluba RAVENS KG, u Kragujevcu je 02.Jula počeo sa radom pripremni kamp “Phoenix project - Kragujevac 2010."
U četvrtoj godini realizacije ovog projekta, akcenat je na pripremi najboljih igrača Mađarske, Rumunije i Srbije do 19 godina starosti za učešće na predstojećem Evropskom Prvenstvu u Finskoj (Helsinki, proleće 2011.). 8 igrača Mađarske i Srbije i 7 članova nacionalne selekcije Rumunije u starosnoj kategoriji do 19 godina će do srede 07.Jula zajedno trenirati kako bi dodatno unapredili svoju igru, sa ciljem što boljeg plasmana naredne godine na evropskom prvenstvu u Finskoj.
Reprezentaciju Srbije na ovom kampu predstavljaju: Ilija Pavlović, Borko Petrović, Miodrag Kaličanin, Ivana Maksimović i Andrijana Stanković iz Kruševca, Milica Simić (BK Novi Sad) i dvoje kragujevčana Nina Starčević i Filip Stojiljković.
Glavni trener kampa je iskusni Stefan Nyari (Rumunija), a asistiraju mu Andreas Johansen, Nikola Mijačić i Andreja Todorović (Badminton klub RAVENS KG) i Gabor Banhegyi (Mađarska).
Pored treninga, svi igrači su podvrgnuti testiranju motoričkih sposobnosti od strane Republičkog zavoda za sport, a slobodno vreme se koristi za brojne socijalne aktivnosti.
Drugi termin Phoenix project-a je zakazan za kraj avgusta u Mađarskom gradu Pecs.