Veliki uspeh mlade reprezentacije

Balkansko prvenstvo za igrače do 13 godina

Badminton savez Srbije | 18.06.2010.

U organizaciji Turske badminton federacije protekle nedelje u turskom gradu Mersin odigran je Balkanski šampionat u badmintonu za juniore do 13 godina.

Pored domaćina učešće su uzele i: Srbija, Grčka, Rumunija, Bugarska i Moldavija.U ekipnom takmičenju naša reprezentacija je igrala u 2. grupi.Pobedom nad Grčkom od 5:0 i tesnim porazom od Rumunije od 3:2 reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale gde je trebalo da se sastane sa domaćinom.Turska je bila bolja i pobedila 4:1. U duelu za treće mesto Srbija je pobedila Bugarsku 3:2 i tako osvojila bronzanu medalju ponovivši uspeh od protekle godine. Turska je uspela da odbrani titulu pobedom u finalu nad Rumunijom.

U individualnoj konkurenciji naši reprezentativci su osvojili još dve medalje. U ženskom singlu Nataša Pavlović je u polufinalu u neizvesnom meču poražena od najbolje Turkinje(koju je pobedila u ekipnom delu) i tako osvojila bronzu.U ženskom dublu Nataša Pavlović i Andrijana Stanković su takodje u polufinalu izgubile od turskog dubla i donele još jednu bronzanu medalju. Naši juniori su prikazali sjajnu igru i ovo je do sada najveći uspeh naše reprezentacije na dosadašnjim Balkanijadama.
Za našu reprezentaciju nastupali su: Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Andrija Doder, Luka Milić, Marko Ivanović , Aleksa Lutovac i trener Dragan Antić.