Uspeh na Balkanijadi u Bugarskoj

Najveći uspeh u istoriji BSS

Badminton savez Srbije | 18.07.2009.

Reprezentacija Srbije je uspela da ostvari najveći uspeh od osnivanja nacionalnog Saveza. Naime, na balkanskom Prvenstvu koje je odigrano u Staroj Zagori (Bugarska), Srbija je osvojila svoju prvu medalju u ekipnoj konkurenciji, kao i prvu medalju u individualnim seniorskim konkurencijama.
Ekipno, najuspešnija je bila reprezentacija domaćina predvođena 12.-om igračicom sa svetske rang-liste Petjom Nedelčevom, koja je u finalnom duelu savladala odličan sastav Turske. Naša reprezentacija je podelila 3. mesto sa nacionalnim timom Grčke.
U individualnim konkurencijama, pored ogromnog napretka svih članova i borbe u svakom meču iznad svojih realnih mogućnosti, najviše uspeha su imale Sandra Halilović i Milica Simić koje su pobedom od 2-0 (21:13;22:20) protiv Tsamousiadou Elena i Joanna Karkantzia (Grčka) osvojile bronzanu medalju u konkurenciji ženskih dublova.
Napominjemo, da je ove godine našu zemlju predstavljala najmlađa selekcija do sada, i da je smena generacija dala rezultate i uveliko povećava optimizam za dalji razvoj badmintona u Srbiji.