SRPSKI BADMINTON BELEŽI IZUZETNE USPEHE I PLANIRA NOVE AKTIVNOSTI ZA 2024.

U sredu, 12. juna održana je Redovna sednica Skupštine za 2024. godinu

Badminton savez Srbije | 13.06.2024.

Badminton savez Srbije (BASS) održao je Redovnu sednicu Skupštine u 2024. godini u Nacionalnom badminton centru na Adi, gde su članovi jednoglasno usvojili iscrpni Izveštaj Upravnog odbora o radu BASS u prethodnoj godini, Izveštaj o finansijskom i materijalnom poslovanju, Izveštaj Nadzornog odbora, kao i program rada saveza.

Sednica je bila prilika da se istaknu i izvanredni sportski i organizacioni uspesi ostvareni tokom 2023. godine. BASS je ponosno obeležio 30 godina postojanja, a poseban značaj u jubilarnoj godini imao je izuzetno uspešan međunarodni turnir Serbian U17&Youth International, koji se sada svrstava među tri najbolja juniorska turnira u Evropi. Nacionalna takmičenja, razvoj para-badmintona i školskog sporta, te ulazak našeg miks dubla Tomić-Vitman među osam najboljih parova Evrope, istorijski plasman na Svetsko prvenstvo i zvanično svrstavanje među olimpijske kandidate, dodatno su osnažili poziciju srpskog badmintona na međunarodnoj sceni.

Predsednik Upravnog odbora BASS, Radomir Jovović, istakao je da je sednica protekla u izuzetno pozitivnoj atmosferi, uz konstruktivne diskusije. “Obim aktivnosti u 2023. godini je bio impresivan, a rezultati koje postižemo na takmičarskom i organizacionom polju kontinuirano napreduju. Do kraja ove kalendarske godine nas očekuje niz događaja, a prvi od njih je Serbian U17&Youth International Novi Sad koji počinje 19. juna i koji će okupiti više od 1000 učesnika iz 23 zemlje Evrope i članova organizacionog tima,” rekao je Jovović i izrazio uverenje da će Srbija još jednom potvrditi da sa pravom važi za najboljeg domaćina velikih sportskih manifestacija.

Redovnoj sednici Skupštine prisustvovali su predstavnici badminton klubova i udruženja članica iz Kruševca, Zrenjanina, Vršca, Novog Sada, Pančeva i Beograda, kao i predstavnici organa upravljanja BASS, počasni članovi i gosti saveza. Njihovo prisustvo i aktivno učešće u diskusijama pokazuje snažnu podršku zajednice za dalji razvoj badmintona u Srbiji.

BASS je osnovan s ciljem unapređenja i popularizacije badmintona u Srbiji. Savez kontinuirano radi na organizaciji nacionalnih i međunarodnih takmičenja, jačanju saradnje sa evropskim i svetskim organizacijama, razvoju mladih talenata i promociji ovog sporta u školama i među osobama sa invaliditetom.