Bronzana medalja za parabadmintonca Milana Zelena u Češkoj

Srpski parabadmintonac Milan Zelen osvojio je bronzanu medalju na 7th Czech Parabadminton Open 2024 koje je 27. i 28. aprila održano u Pragu

Badminton savez Srbije | 29.04.2024.

Milan Zelen, parabadminton igrač iz Srbije, zasenio je na nedavno održanom 7th Czech Parabadminton Open 2024 koje je okupilo 90 takmičara iz 19 zemalja. Ovo prestižno takmičenje, koje je okupilo vrhunske parabadmintonce iz celog sveta, pružilo je Milanu priliku da pokaže svoj talenat i veštine.

Uprkos izazovima kao što su dva naporna dana takmičenja u sali, Milan je pokazao izvanrednu mentalnu snagu i upornost. Odigrao je četiri meča, od kojih je izvojevao tri pobede - protiv Miroslava Jambora 15:10,15:8; Sebastijana Ferfolje 15:3, 15:7 i Šimona Krala 15:5, 15:4. Poraz od Aleš Egera, kako je naveo Zelen nakon takmičenja, dao mu je dodatnu motivaciju i uverenje da je na pravom putu ka uspehu.

"Ovo je za mene više od samo osvojene medalje. Svaki meč, pobeda ili poraz, bio je deo mog putovanja ka napretku i samopoboljšanju. Osećaj osvajanja bronze na ovako konkurentnom takmičenju je nešto što ću zauvek ceniti. Hvala svima koji su me podržavali i verovali u mene", izjavio je Milan Zelen.

Ovaj uspeh Milana Zelena nije samo lična pobeda, već i pokazatelj rastuće snage parabadmintona u Srbiji.  Sa jasnim ciljevima za budućnost, Milan se nada da će nastaviti da napreduje i ostvari još veće uspehe na parabadminton sceni. Njegova predanost i posvećenost sportu nagoveštavaju nove radosti kada je srpski parabadminton u pitanju.