Stevanović i Radovanović ostvarili zapažen nastup na VICTOR JOT U15 - 2024 u Belgiji

Članovi juniorske badminton reprezentacije Srbije, Aleksa Radovanović i Danilo Stevanović, učestvovali su na VICTOR JOT U15 turniru održanom od 30. marta do 1. aprila u Belgiji

Badminton savez Srbije | 01.04.2024.

Protekle nedelje, najbolji srpski juniorski muški par, Aleksa Radovanović i Danilo Stevanović, odmerili su snage sa najboljim igračima Evrope u U15 kategoriji na VICTOR JOT U15 turniru. Učešće na ovom turniru predstavljalo je izuzetan sportski izazov za mlade sportiste, a njihova posvećenost i borbeni duh bili su evidentni tokom svakog meča.

Aleksa Radovanović je pokazao svoju snagu u pojedinačnim konkurencijama, postigavši zapaženu pobedu protiv Čeha Danijela Nahtmana rezultatom 21:13, 21:8. Iako se u daljem toku takmičenja suočio sa izuzetno jakim protivnicima, Aleksa je hrabro pružao otpor i ostavio svoj pečat na terenu.

Danilo Stevanović je, takođe, nastupio u pojedinačnim konkurencijama. Meč protiv Martina Zanda iz Austrije bio je pun obrta i izazova. Stevanović je pokazao svoju sposobnost da se nosi sa jakim protivnicima, ali je meč završen u korist suparnika rezultatom 21:13, 19:21, 18:21.

U konkurenciji muškog dubla, srpski igrači prikazali su odličnu igru, ali su zaustavljeni u daljem takmičenju. Rezultati mečeva na ovom turniru jasno pokazuju nivo konkurencije i izazove s kojima su se mladi badmintonci suočili, ali i potencijal koji će, uz dalji trud i posvećenost, Stevanovića i Radovanovića podići na još veću lestvicu evropskog badmintona.