Tri zlata za Sergeja Lukića na ABCD turniru Beograd 2024

Nacionalni badminton centar na Adi je 24. i 25. februara bio domaćin ABCD turniru Beograd 2024

Badminton savez Srbije | 26.02.2024.

U organizaciji BK Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda, održan je ABCD turnir koji je okupio gotovo stotinu badmintonaca iz cele Srbije. Tokom dva dinamična dana takmičenja, igrani su mečevi u muškim, ženskim i mešovitim parovima, kao i u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji.Najbolji učinak na prvom ovogodišnjem A turniru ostvario je Sergej Lukić BK Zmajevi sa osvojene tri zlatne medalje.  Pobedu je u konkurenciji muških dublova Lukić izvojevao sa Igorom Bjelanom BK Novi Sad, dok je do trona u konkurenciji mešovitih parova došao u tandemu sa Anđelom Vitman iz BK Beograd. Bjelan i Lukić sastali su se i u uzbudljivom finalu muškog singla, gde je Lukić rezultatom 19:21, 21:10, 21:11 zasluženo došao do svog trećeg zlata na turniru. U konkurenciji žena, najuspešnija takmičarka bila je Kruševljanka Sara Lončar sa osvojene dve zlatne medalje – u ženskom singlu i ženskim parovima. Pobednički pehar u parskoj konkurenciji podigla je Lončar zajedno sa sa klupskom saigračicom Ninom Bogdanović BK Zmajevi.Na B turniru u muškoj pojedinačnoj konkurenciji zlato je osvojio Vukašin Obradović BK Helianthus, dok su u konkurenciji muških parova dominirali Zoran Stepanović BK Beograd i Goran Žikić BK Zmajevi. Zlatni mešoviti par B turnira je kragujevački duo Luka Milić i Lana Dramićanin Ravens Kg. 

C turnir obeležili su uspesi Kraljevčana, čiji su predstavnici osvojili dva zlata u parskim konkurencijama. U muškom C dublu prvo mesto osvojili su Aleksandar i Aleksa Gadžić, dok je zlato u konurenciji mešovitih parova otišlo u ruke Ivana i Mine Đukić. Lenka Lazović BK Novi Sad osvajačica je zlatne medalje u konkurenciji ženskog singla. Najuspešniji u pojedinačnoj muškoj konkurenciji bio je Goran Žikić BK Zmajevi, dok je na D turniru zlato osvojio David Rotariu iz BK Banat.Sportsko nadmetanje na nacionalnom niovu - ABCD turnir Beograd 2024 – okupilo je igrače iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Beograda i još jednom pokazalo da badminton, osim sportskog karaktera, neguje i jača duh zajedništva i prijateljstva među igračima.

Sportsko nadmetanje na nacionalnom niovu - ABCD turnir Beograd 2024 – okupilo je igrače iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Beograda i još jednom pokazalo da badminton, osim sportskog karaktera, neguje i jača duh zajedništva i prijateljstva među igračima.

Sve rezultate i osvajače medalja na ABCD turniru – Beograd 2024 možete videti na sledećem linku