Održan prvi Open Para Badminton Day Serbia 2023

U nedelju 24.12.2023. godine u Nacionalnom badminton centru na Adi osobe sa invaliditetom upoznale su se sa mogućnostima i lepotom para-badmintona

Badminton savez Srbije | 26.12.2023.

U nedelju, 24.12.2023. godine, Nacionalni badminton centar na Adi bio je domaćin prvog "Open Para Badminton Day Serbia 2023". Ova jedinstvena manifestacija, pod patronatom Svetske badminton federacije, Evropske badminton konfederacije i Ministarstva sporta Republike Srbije, okupila je sportiste sa invaliditetom, trenere i sve one koji su želeli da saznaju više o ovom divnom paraolimpijskom sportu.

Manifestacija je bila više od običnog sportskog događaja. Kroz teorijski deo, pokazne treninge, druženje i osveženje, svi prisutni su imali jedinstvenu priliku da istraže mogućnosti i lepotu bavljenja para-badmintonom.Glavni trener reprezentacije, Milan Barbir, održao je inspirativno predavanje koje je istaklo važnost para-badmintona kao sredstva za jačanje zajedništva i podršku osobama sa invaliditetom u ostvarivanju sportskih ambicija. Učesnici su kroz interaktivnu sesiju, uz podršku trenera reprezentacije Nikole Mijacića i trenera iz Badminton kluba Beograd, imali priliku da se oprobaju u para-badmintonu i steknu uvid u veštine i tehniku ovog dinamičnog sporta.

“Nadamo se da će Open Para Badminton Serbia 2023 poslužiti kao podsticaj za dalje razvijanje para-badmintona u zemlji, stvarajući pravi ambijent za inkluzivnost, zajedništvo i sportsko nadmetanje”, istakao je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.Manifestaciji su prisustvovali i visoki zvaničnici uljučujući potpredsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Nemanju Radovića, predsednika Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda Draženka Mitrovića, kao i predstavnici Udruženja Udruženje Ahondroplazija Srbija – Little people of Serbia i članovi SSOSIB.

Open Para Badminton Day Serbia 2023, jedna od aktivnosti koje organizuje Badminton savez Srbije, značajan je za promociju para-badmintona i podizanje svesti o potrebama i mogućnostima osoba sa invaliditetom u sportu.

 

.