Nastupi reprezentativaca Srbije na 48th VICTOR FZ FORZA Hungarian International Championships i Hylo Open 2023

U periodu od 30. oktobra do 05. novembra reprezentativci Srbije uzeli su učešće na dva međunarodna turnira u Mađarskoj i Nemačkoj

Badminton savez Srbije | 06.11.2023.

Članovi seniorske badminton reprezentacije  Borko Petrović, Sanja Perić i Marija Sudimac predstavljali su Srbiju na prestižnom 48. VICTOR FZ FORZA Hungarian International Championships 2023 koji je od 01. do 04. novembra 2023. godine u Budimpešti, dok je najuspešniji srpski mešoviti dubl Anđela Vitman i Mihajlo Tomić nastupao na turniru Svetske badminton federacije Hylo open 2023 u Sarbrukenu u Nemačkoj.

Marija Sudimac, iskusna seniorka, započela je takmičenje u glavnom žrebu ženskog singla na turniru u Budimpešti. U prvom meču, uspešno je savladala Margo Lasis iz Francuske rezultatom 21-16, 14-21, 21-4. Nažalost, njen put na turniru završen je u narednom kolu, gde je, uprkos odličnoj igri, pretrpela poraz od kanadske igračice Džeki Dent. U muškom singlu, Borko Petrović pokazao je izvanredan borben duh i izdržljivost. U prvom kolu, uspeo je da ostvari pobedu nad Marijanom Liptakom iz Slovačke rezultatom 21-10, 21-16, ali ga je naredni protivnik zaustavio u daljem takmičenju. Najmlađi član seniorske reprezentacije Sanja Perić nastupala je u konkurenciji žena pojedinačno, gde je zabeležila pobedu protiv Žulijet Le Kore iz Francuske rezultatom 21-18, 15-21, 21-18. Pored toga, imala je priliku da se oproba i u konkurenciji ženskih parova sa Lunom Šaban iz Hrvatske.Najuspešniji srpski mešoviti par Andjela Vitman i Mihajlo Tomić nisu imali sreće na Hylo open 2023, te je uzbudljiv i napet meč završen u korist suparničkog para Van Leuven/Lado iz Engleske.  

Nastupi srpskih reprezentativaca na 48th VICTOR FZ FORZA Hungarian International Championships 2023 i Hylo Open 2023 pokazali su posvećenost i trud igrača, pružajući inspiraciju i motivaciju da se prevaziđu izazovi i momenti slabijih rezultata, koji su u sportu neizbežni

Učešće reprezentacije Srbije na turnirima u Mađarskoj i Nemačkoj pomoglo je Ministarstvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje finansijske podrške.