Stotinu badmintonaca na ABCD turniru – BEOGRAD 2023

U Nacionalnom badminton centru 04. i 05. februara održan je ABCD turnir – BEOGRAD 2023

Badminton savez Srbije | 06.02.2023.

Takmičenje koje se održava u okviru kalendara Badminton saveza Srbije okupilo je u Nacionalnom badminton centru na Adi najbolje A, B, C, D  igrače iz Pančeva, Novog Sada, Kragujevca, Kruševca, Čačka, Zrenjanina, Beograda…U organizaciji BK Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda gotovo stotinu badmintonaca se tokom dva turnirska dana nadmetalo u svih pet takmičarskih konkurencija.

Najbolji učinak na prvom ovogodišnjem A turniru ostvarila je Marija Sudimac BK Zmajevi koja je osvojila dva zlata. U konkurenciji žena pojedinačno do zlatne medalje Sudmičeva je došla pobedivši klupsku saigračicu Saru Lončar, sa kojom je u tandemu savladala Sanju Perić i Anđelu Vitman BK Beograd i izvojevala drugo zlato u konkurenciji ženskih parova. U konkurenciji muškaraca pojedinačno zlatnu medalju osvojio je Luka Milić iz kruševačkih Zmajeva koji je u napetom finalu pri vođstvu fantastičnog “zmaja” Dragoslava Petrovića od 20:17, uspeo da veže 5 poena i zasluženo se popne na pobednički tron.  Petrović je zajedno sa Igorom Bjelanom iz BK Novi Sad podigao pehar nakon uzbudljivog finalnog okršaja protiv beogradsko-kruševačkog tandema Mihajla Tomića i Viktora Petrovića. U konkurenciji mešovitih parova, zlatna medalja otišla je u ruke najboljeg srpskog miks dubla Anđele Vitman i Mihajla Tomića iz BK Beograd.

Na B turniru u muškoj pojedinačnoj konkurenciji zlato je osvojio Aleksa Radovanović BK Zmajevi savladavši Pančevca Mihajla Viga, koji je zlato izvojevao sa Vanjom Bokanom BK Dinamo u konkurenciji muških parova. Među damama, najuspešnije u konkurenciji ženskih parova bile su Marija Bulatović i Lana Dramićanin BK Clear, dok su Uglješa Mihajlović iz istog kluba i Maša Aleksić BK Dinamo zlatni mešoviti par B turnira.

C i D turnir obeležili su uspesi Kraljevčana, čiji su predstavnici osvojili čak tri zlata u parskim konkurencijama. U muškom i ženskom C dublu prvo mesto osvojili su  Aleksa Gadžić i Svetomir Veselinović i Miljana Veselinović i Mina Đukić, dok su na D turniru zlato za Kraljevo osvojili  Prvoslav Nikolić i Ivan Đukić. Najuspešniji u konkurenciji mešovitih parova C turnira bili su Milan Veljković i Arina Khromova BK Clear, a pobednički pehar u konkurenciji muškaraca pojedinačno na D turniru otišao je u ruke njihovog klupskog saigrača Petra Dodića. Najuspešniji igrač C turnira u pojedinačnoj muškoj konkurenciji bio je Ivan Kosanović iz BK Dinamo.

Sve rezultate i osvajače medalja na ABCD turniru – Beograd 2023 možete videti na sledećem linku