Tradicionalno zimsko tesitranje reprezentativaca

Reprezentativci Srbije i perspektivni takmičari okupili su se 29. januara u Nacionalnom badminton centru na tradicionalnom zimskom testiranju

Badminton savez Srbije | 31.01.2023.

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u nedelju, 29. januara 2023. godine, obavljeni su zimsko testiranje i taktičko-tehnički treninzi reprezentativaca sa užeg i šireg spiska nacionalnih timova i perspektivnih takmičara. Glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira i pomoćni treneri Nikola Mijačić i Dragana Antić pažljivo su proverili fizičku spremu i umeće više od 40 badmintonaca.

Prisutni takmičari dali su svoj maksimum kako bi ostvarili svoje najbolje rezultate na prepodnevnom testiranju, nakon čega su uledili treninzi na kome su pokazali svoje umeće i ispunili zadatke koje su zadali treneri reprezentacije. Nakon zahtevnog dana, stručni štab zaključio je da najbolji srpski igrači napreduju na svim poljima, te da je primetan kontinuirani rad u razvojnim centrima širom Srbije.

Iza nas je još jedno tradicionalno zimsko okupljanje reprezentativaca Srbije svih uzrasnih kategorija u sklopu kojeg proveravamo fizičku pripremljenost naših igrača i razvoj tehničko-taktičkih elemenata. Definitivno postoji dosta prostora za dalji napredak gotovo svih igrača, pogotovo u našim specifičnim testovima i na tome ćemo bazirati preporuke i dalji razvoj. Najbitnije je da su svi igrači došli i otišli raspoloženi i željni daljeg usavršavanja”, izjavio je ovim povodom čelni čovek reprezentacije pod čijom palicom srpski badminton poslednjih godina ide krupnim koracima ka vrhu međunarodne scene.

Nakon tradicionalnog Svetosavskog turnira koji je održan samo dan pre zimskog tesiranja, seniori i perspektivni igrači imaće priliku da provere svoje takmičarske kvalitete već predstojećeg vikenda na ABCD turniru koji će biti održan u Nacionalnom badminton centru u Beogradu 04. i 05. februara.

Okupljanju reprezentativaca i perspektivnih takmičara u Nacionalnom badminton centru u Beogradu prisustvovali su igrači i treneri iz Kruševca, Kragujevca, Pančeva, Čačka, Novog Sada i Beograda