Sticanje iskustva za buduće badminton poduhvate

Srpska reprezentacija uzrasta do 13 godina učestvovala je na turniru Nation to Nation koji je od 12. do 15. januara 2023. održan u Mađarskoj

Badminton savez Srbije | 17.01.2023.

Reprezentacija Srbije uzrasta do 13 godina u sastavu Kosta Slijepčević, Ilija Vulić, Mateja Spasić, Milica Savić, Natalija Đoković, Mila Gluhović, Konstantin Ristić, Teodora Mehović i Dorotea Mehović ukrstila je početkom godine rekete sa svojim vršnjacima na turniru Nation to Nation. Tradicionalni turnir koji se igra po ligaškom sistemu održan je u Pečuju, a najmlađi predstavnici reprezentacije imali su priliku da se takmiče i osete atmosferu međunarodne badminton scene. Nakon mečeva po principu “svako sa svakim”, najuspešnija zemlja turnira bila je Mađarska, drugo mesto pripalo je Sloveniji, a Češka je završila takmičenje kao trećeplasirana ekipa.

“Budući da smo bili jedna od najmlađih ekipa na turniru iskoristili smo takmičenje za sticanje novog iskustva. Takodje, ovaj turnir nam je poslužio da vidimo na čemu treba raditi sa našim najmlađim takmičarima u narednom periodu. Sve igrače bih pohvalio za veliko zalaganje na terenu. Imamo još mnogo da učimo ali raduje borbenost u svakom meču bez obzira na rezultat”, rekao je pomoćni trener badminton reprezentacije Srbije Nikola Mijačič koji je zajedno sa drugim pomoćnim trenerom reprezentacije Draganom Antićem predvodio tim Srbije u Pečuju.

Učešće reprezentacije Srbije na turniru u Mađarskoj podržalo je Ministartvo omladine i sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.