Sedam novih terena za badminton u Zrenjaninu

Završeno je renoviranje sportske sale u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u okviru koga je badminton dobio čak sedam terena

Badminton savez Srbije | 04.01.2023.

U godini kada Badminton klub “Banat” proslavlja desetogodišnji jubilej, lepe vesti za badminton stižu iz Zrenjanina. U okviru rekonstrukcije parketa u školskoj sali OŠ “Žarko Zrenjanin” koje je finansirano od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, badminton je dobio 4 terena za singl i 3 za dubl.

Ovim povodom zrenjaninsku školu posetili su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima.

Fiskulturnoj sali je potpuno rekonstruisan parket zahvaljujući zajedničkim sredstvima Grada Zrenjanina i AP Vojvodine i ukupna vrednost radova iznosi 11,4 miliona dinara. Prepoznali smo potrebu grada Zrenjanina, grada koji je i Evropski grad sporta, zajedničkim snagama ulažemo u sport, u sportsku infrastrukturu, ali u ovom gradu ćemo sigurno imati dobrog partnera kako bismo zajedničkim snagama radili na unapređenju sporta u AP Vojvodini”, rekao je Dane Basta i istakao  da Grad vodi računa i o ostalim fiskulturnima salama i naveo da Pokrajinski srekretarijat za sport i omladinu očekuje dobre projekte i da će Grad Zrenjanin i naredne godine aplicirati na konkursima tog sekretarijata.

Gradonačelnik Simo Salapura je rekao da je fiskulturna sala otvorena na radost osam stotina đaka škole „Žarko Zrenjanin“ i deset sportskih kolektiva koji je koriste.

Veliko je zadovoljstvo da vidimo još jedno značajno ulaganje u sportsku infrastrukturu, zamenu kompletne podloge u u ovoj fiskulturnoj Sali zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Ovo je samo deo nastavka ulaganja u školsku infrastrukturu, sportsku infrastrukturu, a kada je u pitanju ulaganje u obrazovanje, ovo je primer kako i na koji način vodimo računa o našim najmlađima, ali i o našim sportskim kolektivima koji koriste školske resurse za trenažni proces“, izjavio je gradonačelnik Salapura.

Direktorka škole Zorica Đurin istakla je da su se ovom investicijom stvarili uslovi za kvalitetniji sportski rad, ali pre svega, za bolje i sigurnije svakodnevno odvijanje nastave fizičkog vaspitanja i podsetila da je  zgrada škole izgrađena 1980. godine, a da je fiskulturna sala puštena u rad 1990. godine kada je i završena, ali da od tada, na njoj ništa nije rađeno.

Pored podrške grada, kao i škole sa kojom imamo odličnu dugogodišnju saradnju, neizmernu zahvalnost pre svega dugujemo Badminton savezu Srbije bez čije pomoći ne bi došlo do realizacije iscrtavanja badminton terena. Ponosni smo na ovakve uslove koje sada imamo, omogućen nam je nesmetan rad sa decom i imamo sve preduslove za još masovnije bavljenje badmintonom”, rekao je ovim povodom Branislav Vodeničar iz BK Banat i dodao da novi tereni za badminton predstavljaju ogroman podstrek za dalji rad i napredak. “Nema sumnje da ćemo ostvariti još bolje rezultate i da će naš klub podariti nove šampione i buduće reprezentativce u ovom, sve popularnijem, sportu u Zrenjaninu”, zaključio je Vodeničar.

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” druga je po veličini na teritoriji grada i sa oko 800 učenika ima značajan sportski potencijal, a puno dece zainteresovano je da se bavi sportom. Izvođač radova na rekonstrukciji poda sportske sale je preduzeće “Musculus” d.o.o. iz Beograda, specijalizovano za opremanje sportskih objekata i postavljanje podova i parketa.