Trijumf badmitona u Kragujevcu

U sali Druge kragujevačke gimnazije u subotu, 28. maja 2022, održan B, C, D turnir – Trofej Kragujevca 2022

Badminton savez Srbije | 30.05.2022.

U organizaciji Badminton kluba Ravens KG, uspešno su održani B, C I D turniri na kome je učestovalo više od 70 takmičara iz Srbije. Sjajna atmosfera i borbe na terenu u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno, kao i muškim, ženskim i mešovitim parovima obeležili su ovogodišnji Trofej Kragujevca.

Prvo mesto u muškom singl  B turnira pripalo je perspekitvnom Aleksandru Jovičiću iz BK Ravens KG, koji je sa svojim kupskim partnerom Igorom Jovanovićem izborio i prvo mesto u konkurenciji muških parova. U ženskom singlu pobedila je Miona Filipović iz BK Beograd, dok su u ženskom dublu najbolje bile Andrea Bogojević i Teodora Latas (Zmajevi). U konkurenciji mešovitih parova zlatno odličije pripalo je Lani Dramaćanin i Igoru Jovanoviću (Ravens KG).

Na C turniru  najbolji od najboljih u muškom singlu bio je Aleksandar Olenikov iz BK Beograd, kome se na postolju i u muškom dublu pridružio partner Mrđan Todorović iz BK Clear. Među damama u pojedinačnoj konkurenciji pobedu je odnela Selena Stojanović iz BK Ravens KG, dok se u  konkureciji parova Miljana Veselinović  dva puta popela na naviše postolje  sa svojim saigračima iz BU Kraljevo Minom Đukić u ženskom i sa Svetomirom Veselinovićem  u miks dublu.

Kraljevčani su zabeležii izuzetne rezultate i na D turniru gde su osvojili zlatne medalje u svim konkurencijama. Prvoslav Nikolić pobedio je u konkurenciji muškaraca pojedinačno, kao i u muškom dublu zajedno sa Đorđem Pirićem. Najbolja dama u ženskom singlu bila je Nataša Baralić, dok je sa Aleksandrom Gadžićem osvojila i prvo mesto u konkurenciji mešovitih parova.

Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg LINKA.

Trofej Kragujevca  je otvorio gradski većnik zadužen za sport Predrag Stevović koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo činjenicom da se badminton u Kragujevcu igra već 20 godina, kao i na ponovnoj prilici da ovaj grad ugosti najbolje takmičare iz cele Srbije. 

Zadovoljstvo nije krio ni predsednik UO BK RAVENS KG Andreja Todorović koji je ovom prilikom izjavio: „Velika nam je čast bila da ugostimo 70 takmičara iz  cele Srbije uz  igrače Badminton udruženja Kraljevo koji su ovom prilikom debitovali na takmičarskoj sceni i zvanično se pridružili badminton porodici Srbije. Zahvaljujemo BASS i gradu Kragujevcu na podršci u organizaciji još jednog uspešnog turnira u Kragujevcu. Publika je zaista imala priliku da uživa u fantastičnim mečevima i svim čarima badminton sporta od internacionalnog do rekreativnog kvaliteta igre".

Pokrovitelji B,C i D turnira – Kragujevac 2022 bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije i Grad Kragujevac dok su pomoć pružili prijatelji BASS, kompanije „Tin šped“, „Minaqua”, „Siboasi” i „Koka Plus”.