Badminton porodica bogatija za novog člana

U maju mesecu badminton udruženje Kraljevo pridružilo se klubovima na listi zvaničnih članova Badminton saveza Srbije

Badminton savez Srbije | 25.05.2022.

Od grupe entuzijasta do osnivanja udruženja i priprema za prvi zvanični nastup dovela ih je velika ljubav prema badmintonu. Počelo je davne 2004. godine sa dolaskom Engleza Meta Vorvika u Kraljevo koji je svoje tadašnje sugrađane upoznao sa ovim sportom. Tokom dve godine funkcionisanja udruženja "Matt's badminton social club", Kraljevčani svih uzrasnih kategorija imali su priliku da probaju badminton koji je bio relativna nepoznanica za širi krug ljudi.

Gospodin Vorvik se sa porodicom vratio u Englesku, ali posejano seme badmintona se primilo i ekipa „Metovih“ zaljubljenika, među kojima je i današnji predsednik udruženja Aleksandar Gadžić, nastavila sa rekreativnim igranjem badmintona od 2010. godine do danas.

Ideja o osnivanju badminton kluba je postojala kod svih rekreativnih igrača iz našeg udruženja ali je prava inicijativa u realizaciji te ideje potekla od strane Badminton saveza Srbije i njenog predsednika UO, gospodina Radomira Jovovića kog sam upoznao 2016. godine. Prvi zvanični kontakti su ostvareni na Sajmu sporta u Beogradu 2017. godine gde sam bio predavač sportskim trenerima, među kojima su bili i treneri badmintona iz BASS. Saradnja se intenzivirala 2020. godine kada smo Aleksandar Ratković i ja pohađali kurs Shuttle Time u Nacionalnom badmington centru na Adi“, istako je Gadžić, inače profesor na Fakultetu za fizičku kulturu i menadžmet u sportu Univerziteta Singidunum u Beogradu. Tokom 2021. prof. dr Aleksandar Gadžić prošao je i drugi kurs na Badminton kampu u Karatašu, da bi ove godine stekao zvanje sportskog operativnog trenera badmintona. Time su se stekli svi uslovi za kasnije učlanjenje Kraljeva u porodicu BASS-a.

Danas je Badminton udruženje Kraljevo punopravni član nacionalnog matičnog saveza spremno za svoj prvi zvaničan nastup na turnirima C i D kategorije 28. maja u Kragujevcu. Od 20 aktivnih članova, gotovo polovina će imati priliku da sledećeg vikenda ukrsti rekete na terenu i oseti pravu takmičarsku atmosferu. Na turniru će igrati u svim kategorijama – muška i ženska pojedinačno, kao i muški, ženski i mešoviti parovi. Pozitivne treme ima, očekuju se dobri rezulati, a kao najlepši i najbolji ističu sjajno druženje sa drugim "badmintoncima".

Planovi za budućnost usmereni su na ojačavanje i razvijanje udruženja, negovanje saradnje sa drugim klubovima i savezom, kao i uključivanje što većeg broja dece u badminton. „Saradnja sa Badmington savezom Srbije od prvog dana je izuzetna. Prezadovoljni smo svim dosadašnjim aktivnostima i podrškom koju su nam nesebično pružili i koju i dalje pružaju. Pored besplatnih obuka, učešća na kampovima, opreme, edukativnih materijala, posebno impresionira nesebična želja za saradnjom, kvalitetna komunikacija i pravovremeno dobijanje informacija u vezi svih aktivnosti koje sprovodi BASS“, zaključio je za kraj gospodin Gadžić.