Jelesijević sudio na turniru BWF serije - Yonex Gainward German open

Od 8. do 13. marta, u Vestenergie sportskoj hali u Mulajmu na Ruru, održan je turnir BWF serije super 300, Yonex Gainward German open 2022.

Badminton savez Srbije | 24.03.2022.

Na ovom izuzetno jakom turniru, pravdu je delio Goran Jelesijević, sertifikovani sudija Evropske badminton konfederacije. Jelesijević je sudio na ukupno 19 mečeva, među kojima su bili i mečevi same završnice turnira, finala, polufinala i četvrtfinala.

 "Ovoga puta, samom vrhu svetske badminton scene, sudio sam na turniru u Nemačkoj na poziv njihove badmintonske federacije, zajedno sa svojim kolegama, iskusnim BWF sudijama. Glavni sudija turnira bili su Iv Kot iz Kanade i Ešli Džordž iz Indije. Cenim da su bili zadovoljni mojim radom na turniru, budući da su me uvrstili među 10 sudija za finalne mečeve.

Ovo je za mene bilo neprocenjivo iskustvo. Na BWF turnirima jačine super 300 učestvuje sam vrh svetskog badmintona, a skoro svi igrači koji su učestvovali na ovom turniru su naredne nedelje igrali i na All England turniru u Birmingemu. Imao sam prilike da sudim svetskim prvacima, najjačim svetskim igračima, uz fenomenalnu organizaciju, produkciju, TV kamere, čelendž sistem i prenose uživo. To je, jednostavno, nivo koji je pri samom vrhu što se tiče organizacije badmintonskih turnira.

Želeo bih da se zahvalim Badminton savezu Srbije na konstantnoj podršci, Badminton savezu Nemačke što su me pozvali da sudim na jednom ovakvom  turniru, ogranizatorima turnira i zvaničnicima BWFa što su mi pružili priliku da budem deo turnira do samog njegovog kraja. Zaista neophodno iskustvo sam stekao na ovom turniru, i što se tiče saveta starijih i iskusnijih kolega i što se tiče same organizacije turnira na ovom nivou. Nadam se da ću u nekoj bližoj budućnosti suditi još turnira BWF super 300 i jačih i nadam se da će na njima uskoro biti i naših reprezentativaca" rekao je Jelesijević. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Gorana Jelesijevića na turniru u Nemačkoj.