Potera za bodovima nastavljena u Portugaliji

Na turniru svetskog seniorskog kupa, 57th Portuguese International Championships 2022, koji se od 10. do 13. marta 2022. održao u Kaldasu da Rainji, nastupilo troje srpskih takmičara

Badminton savez Srbije | 15.03.2022.

Mihajlo Tomić i Anđela Vitman su ostvarili plasman u drugo kolo glavnog žreba turnira Svetskog seniorskog kupa, 57th Portuguese International Championships 2022, koji se od 10. do 13. marta 2022. održao u Kaldasu da Rainji. Naš najbolji miks je ostvario veliku pobedu u prvom kolu nad engleskim parom Rori Iston / Ani Lado rezultatom 2:1 (16:21; 24:22; 21:15), da bi u drugom bili zaustavljeni od strane škotske kombinacije Adam Pringl / Rejčel Andrju sa 2:0 (21:12; 21:19). Naša predstavnica u ženskom singlu, Marija Sudimac, se već u prvom kolu sastala sa osmim nosiocem turnira Frejom Redfern iz Engleske, koja je odnela pobedu rezultatom 2:0 (21:19; 21:12). Nastupom na ovom turniru, Tomić i Vitmanova su napredovali 6 pozicija na Svetskoj seniorskoj rang listi i trenutno zauzimaju 141. mesto u mešovitim parovima, dok Sudimčeva zauzima 249. u žeskom singu.

 

“Nastavljena je potera za bodovima svetske badminton rang liste za Mariju u ženskom singlu, a Anđelu i Mihajla u mešovitom dublu i sa te strane turnir je bio uspešan. Uz malo više koncentracije postojala je prilika za značajno bolji rezultat u obe konkurencije, ali ovoga puta to nismo uspeli da iznedrimo. Za njih je upravo to glavni fokus daljeg napretka, tako da će već za desetak dana imati novu priliku na veoma jakom turniru u Poljskoj. Biće ovo jako duga prva profesionalna seniorska godina uz mnogo uspona i padova, tako da ćemo se svi naoružati strpljenjem i nastavidi da svakog dana pružamo lične maksimume.”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije su obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprineli učešću reprezentacije Srbije na turniru u Portugaliji.