Uspešna promocija badmintona u Kragujevcu

Badminton klub Ravens KG predstavio badminton na Sajmu sporta

Badminton savez Srbije | 02.02.2022.

Krajem januara u Kragujevcu je održan dvodnevni Sajam sporta koji su organizovali Sportski savez grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca. Na sajmu je predstavljeno 27 sportskih organizacija, udruženja, klubova i saveza, kao i šest komercijalnih izlagača.

 

Badminton klub Ravens KG je uspešno organizovao promociju i predstavljanje ovog olimpijskog sporta. Prvi čovek kragujevačkih ‘’gavranova’’, Andreja Todorović, nije krio zadovoljstvo: ‘’Predstavili smo u najboljem svetlu badminton sport i naš klub, u saradnji sa Sportskim savezom grada Kragujevca i Badminton savezom Srbije. Na štandu smo istakli neke od najvećih uspeha iz bogate istorije kluba i mogućnosti za takmičarsko i rekreativno igranje badmintona u Kragujevcu. Predstavili smo i realizaciju međunarodnog kampa Girls Project koji se proteklih 10 godina uspešno realizuje u Kragujevcu u saradnji sa Evropskom badminton konfederacijom i nacionalnim savezom. Imali smo i demonstraciju takmičarske verzije badmintona na centralnom terenu uz veliko interesovanje prisutnih. Predstavili smo posetiocima rekreativnu verziju našeg sporta "Air Badminton" koja doživljava ekspanziju na otvorenim prostorima.’’

 

Štand BK Ravens KG na ovogodišnjem zimskom Sajmu sporta posetili su i Predrag Stevović, član gradskog veća za sport grada Kragujevca, Borko Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Kragujevca (SSKG), Goran Ilić, potpredsednik Sportskog saveza grada Kragujevca  (SSKG) i dr.

 Foto: Ognjen Pavlović

‘’Pored predstavljanja plana razvoja kluba i badminton sporta u narednom periodu, upoznali smo ih i sa činjenicom da je prema Pravilniku o izmenama i dopunama Pravilnika o nacionalnoj kategorizaciji sportova, koji donosi Ministarstvo omladine i sporta, badminton uvršćen u drugu kategoriju (rang sportskih grana)’’ – dodao je Todorović.