Održana Redovna Skupština Badminton saveza Srbije

Članovi Skupštine doneli važne odluke za srpski badminton

Badminton savez Srbije | 16.12.2021.

U utorak, 14. decembra, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji, održana je Redovna sednica Skupštine Badminton saveza Srbije. U radu Skupštine učestvovali su predstavnici badminton klubova iz Kruševca, Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada, Pančeva i Beograda, počasni i članovi upravljačkih organa i tela.

 

Sednicom Skupštine je predsedavao Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora. Zapisnik sa prethodne sednice Skupštine, izveštaj o radu Saveza u 2020. godini i finansijskom i materijalnom poslovanju, izveštaj Nadzornog odbora kao i program rada usvojeni su većinom glasova. Pozitivnoj atmosferi i konstruktivnoj diskusiji doprinele su veoma važne teme koje su se odnosile na nabavku kapitalne opreme i rekvizita za badminton za potrebe održavanja Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu, čime se kapacitet Badminton saveza Srbije i članica podiže na značajno viši nivo kao i organizaciju Evropskog prvenstva za juniore Beograd 2022, koje će se održati u periodu od 18. do 27. avgusta naredne kalendarske godine.

 

‘’Uprkos pandemiji srpski badminton je u prethodnoj i aktuelnoj godini uspeo da održi uspostavljen sistem rada i funkcionisanja. Postignuti su novi istorijski međunarodni takmičarski rezultati uz brojna značajna dostignuća na polju organizacije i administracije čiju krunu svakako predstavlja dobijanje organizacije kontinentalnog šampionata za juniore. Takođe, preduzeće za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara, uz finansiranje od strane Vlade Republike Srbije, nabavilo je kompletnu opremu za održavanje velikih takmičenja u badmintonu koja je stavljena na raspolaganje Badminton savezu Srbije. Zahvaljujući marljivom radu i uloženom velikom naporu Saveza i njegovih članica, takmičara, trenera i sportskih radnika, uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta kao i Olimpijskog komiteta Srbije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, grada Beograda, Novog Sada, Kruševca i ostalih lokalnih samouprava, badminton u Srbiji ide uzlaznom putanjom. Novu godinu dočekujemo prepuni optimizma i pozitivne energije.’’ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.