Tri odličja za srpske juniore u Dubrovniku

Bogat međunarodni takmičarski vikend, srpski juniori su zaokružili osvajanjem tri odličja na turniru svetskog juniorskog kupa, Croatia Valamar Junior Open 2021, koji je od 8. do 10. oktobra 2021. održan u Dubrovniku

Badminton savez Srbije | 11.10.2021.

Srpski igrači bili su na visini zadatka na jednom od najbolje organizovanoh turnira Svetskog juniorskog kupa, Croatia Valamar Junior Open 2021, koji je u novom terminu, od 8. do 10. oktobra 2021. održan u Dubrovniku. Razlog za zadovoljstvo prikazanim u Hrvatskoj nalazi se i u činjenici da su naši reprezentativci pokazali visok kvalitet koji je rezultirao osvajanjem čak tri medalje. Aleksandar Jovičić i Sanja Perić se iz prelepog hrvatskog grada vraćaju sa najsjajnijim odličjem. Oni su u mešovitim parovima do trofeja stigli kroz tri veoma neizvesna meča u kojima su u odlučujućim trenucima uspevali da razliku naprave u svoju korist. U četvrtfinalu su bili bolji od Slovenaca Perič Marovt / Matovič (2:1), a u polufinalu su istim rezultatom bili bolji od drugih nosioca Faltes / Šmidt iz Luksemburga. Poslednjeg dana turnira sve je bilo spremno za veliko srpsko finale, gde su Jovičić i Perićeva savladali Viktora Petrovića i Ninu Bogdanović rezultatom 21:19; 20:22; 21:16. Naš ženski par Perić / Bogdanović je uspešan turnir zaokružio osvojivši bronzanu medalju.

 

“Prezadovoljna sam svojim nastupom na ovom turniru. U mešovitom dublu sa Aleksandrom Jovičićem je bilo veoma naporno u svim mecevima, a naročito u polufinalu protiv para iz Luksemburga, koji je bio jedan od favorita za titulu, i u finalu protiv naših kolega iz reprezentacije, Nine Bogdanović i Viktora Petrovića, gde smo na kraju sjajnom igrom odneli pobedu posle tri veoma uzbudljiva seta. U ženskom dublu sa Ninom Bogdanović sam osvojila bronzano odličje. U polufinalu smo nažalost izgubile od osvajačica titule iako smo pokazale veoma dobru igru. Očekuje nas još turnira do kraja ove sezone, a ovaj nastup nas je motivisao da i u narednim nedeljama odigramo na ovakvom nivou.”, kazala je Sanja Perić.

 

Zadovoljstvo prikazanim nije krio ni Aleksandar Jovičić: “Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago.“

 

Srpski takmičari su imali prilike da dodatno povećaju saldo osvojenih medalja. Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić i Viktor Petrović su zaustavljeni u osmini finala muškog singla, dok je krajnji domet Nine Bogdanović i Sanje Perić bio četvrtfinale u ženskom singlu, što je bio i konačan plasman našeg jedinog muškog para Jovanović / Jovičić.

 Srpsku delegaciju u Hrvatskoj predvodio je Dragan Antić, dok je ulogu jednog od sudija obavaljala Marija Hinić. 

 Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Dubrovniku.