Srpska trojka na Evropskom prvenstvu

Troje srpskih reprezentativaca učestvovaće na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Sloveniji

Badminton savez Srbije | 06.09.2021.

Reprezentativci Srbije u badmintonu Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Viktor Petrović, u pratnji trenera Milana Barbira, učestvovaće na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje se u periodu od 7. do 12. septembra održava u Podčetrteku u Sloveniji.

 

Srpski trio će nastupati u upravo tri takmičarske kategorije – ženskom singlu (Nina Bogdanović), ženskom dublu (Anđela Vitman i Nina Bogdanović) i mešovitom dublu (Viktor Petrović i Anđela Vitman). Mešoviti par najbolje rangirane evropske takmičarke Anđele Vitman i Viktora Petrovića postavljen je za pete nosioce. U drugom kolu (1/64) sastaće se sa bugarskim miksom Katerov / Katerova. Najbolji srpski ženski par Nina Bogdanović / Anđela Vitman takođe je slobodan u prvom kolu dok će se u drugom (1/32), kao osmi nosioc, na terenu naći sa pobednikom duela takmičara Berger / Pranić iz Hrvatske i Halič / Zupančič iz Slovenije. Nina Bogdanović će nastupati i u ženskom singlu gde će joj prva protivnica biti najbolje rangirana evropljanka Joana Podedvornik iz Poljske. Prvi mečevi srpskih reprezentativaca u mešovitim parovima održaće u utorak, 7. septembra, u 17:40 časova dok će u ostalim konkurencijama na teren izaći dan kasnije.

 

‘’Ponovo izlazimo na najveću evropsku pozornicu u uzrasnoj kategoriji do 17 godina. Zbog povrede Viktora Petrovića, najboljeg srpskog takmičara, odustali smo od učešća na ekipnom kontinentalnom šampionatu i prilike da branimo vicešampionsku titulu dok je i nastup na individualnom prvenstvu bio doveden pod znak pitanja. Viktor, Anđela, Nina, ostali reprezentativci i kompletan stručni tim su dali maksimum da oporavljeni i spremni dočekamo dugo očekivani početak Evropskog prvenstva. Optimizam je veliki.’’ – izjavio je Milan Barbir, glavni trener reprezentacija Srbije.

 

Više informacija o rasporedima mečeva i rezultatima može se naći na sledećem linku.

 

Prenosi uživo će biti realizovani putem www.badmintoneurope.tv.

 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.