Milić i Janković u Pečuju

Srpski reprezentativci Relja Milić i Danilo Janković su predstavljali Srbiju na međunarodnom turniru za igrače do 15 godina, koji se od 3. do 5. septembra odigrao u

Badminton savez Srbije | 04.09.2021.

Multi Alarm Hungarian Youth International U15 Tournament 2021 bio je prva stanica juniorskih reprezentativaca na međunarodnoj sceni u novoj sezoni. Badminton centar u Pečuju okupio je 52 igrača uzrasta do 15 godina iz osam zemalja, Rusije, Belgije, Poljske, Češke, Rumunije, Portugala, Srbije i Mađarske. U veoma jakoj konkurenciji naši takmičari nisu uspeli da se domognu plasmana u završnicu turnira, ali njihov nastup nije ostao nezapažen.

 

U grupnoj fazi muškog singla, Relja Milić je upisao pobedu nad domaćim takmičarem Fulopom Zomborom Tamašem, i tako došao na korak od plasmana u četvrtfinale za koje mu je bila potrebna još jedna pobeda. Danilo Janković je svoju šansu u singlu tražio u meču protiv osmog nosioca turnira, Belgijanca Roela Pipelersa, ali je nakon tri uzbudljiva seta nosilac grupe ipak odneo pobedu. U muškom dublu naši reprezentativci su zaustavljeni u grupnoj fazi, dok je Milić u paru sa Mađarkom Elizom Liang takmičenje završio u prvom kolu.

 

Naši reprezentativci su u Mađarskoj nastupili u pratnji trenera Marije Bulatović.