Srpski badminton podmladak za titule prvaka države

U subotu i nedelju, 15. i 16. maja 2021, u Nacionalnom badminton centru biće održano Prvenstvo Srbije za juniore 2021

Badminton savez Srbije | 14.05.2021.

Najbolji juniori Srbije u subotu i nedelju, 15. i 16. maja 2021, boriće se za titule državnih prvaka. Prvenstvo Srbije za juniore 2021, uz punu primenu mera i preporuka Kriznog štaba za sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid 19, biće održano u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji u organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijateljia BASS, kompanija ”Tin šped“, ”Minaqua”, ”Ledeni Kvas”, ”Integraltechnic”, ”Siboasi” i ”Koka Plus”

Oba dana takmičarski program počinje u 9,30 č, a najbolji badmintonci i badmintonke naše zemlje će se boriti u pet takmičarskih kategorija. Prvog dana na programu će biti okršaji u singlovima u kategoriji U11, te u singlovima i muškim i ženskim dublovima u kategorijama U13 i U17. Drugog dana šampionata takmičari uzrasta do 15 i do 19 godina vojevaće bitke u svih pet konkurencija. 

Inače, na Prvenstvu Srbije za juniore 2021 ogledaće se gotovo 100 takmičara iz devet klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, Petrovački sportski klub, BG Ravens KG (Kragujevac) i BK Zmajevi (Kruševac).