I petoro badminton reprezentativaca u MOS timu za istorijske pobede

U utorak, 11. maja 2021, petoro badminton reprezentativaca Srbije – Marija Sudimac, Sara Lončar, Luka Milić, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić potpisali ugovore o stipendiranju sa Ministarstvom omladine i sporta

Badminton savez Srbije | 14.05.2021.

Ispred Palate Srbija u Beogradu u utorak, 11. maja 2021, Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Republike Srbije priredilo je sjajan događaj na kojem su potpisani ugovori o ovogodišnjem stipendiranju vrhunskih sportista. Među 400 vrhunskih sportista, koji će ove godine dobiti snažan vetar u leđa od MOS na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini, i petoro je badminton reprezentativaca. To su Marija Sudimac, Sara Lončar, Luka Milić, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestititao je sportistima na sportskim rezultatima i istakao da će im Ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac. 

„Biti sportski stipendista u zemlji šampiona, čini vas najboljima od najboljih. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, da sa vama proslavlja medalje, ali i da sportski pruži ruku i kada imate teške dane, jer samo zajedno činimo tim za ponos, tim za istorijske pobede, tim kojim se cela Srbija ponosi. Posebno se ponosimo što ste i u vremenima izazova pokazali nesalomiv sportski duh, pridržavali se svih pravila, trenirali u uslovima društvene izolacije, izlazili na terene bez publike, i pored svega toga, ostali šampioni i nastavili niz uspeha. Uvereni smo da ćete uvek našu Srbiju predstavljati na najbolji mogući način i da ćete nas još mnogo puta obradovati velikim uspesima”, istakao je Udovičić. 

U ime stipendista obratili su se mladi vaterpolo reprezentativac Đorđe Vučinić, vlasnik evropskog rekorda iz 2019. godine u para pauerliftingu Petar Milenković i strelkinja Zorana Arunović

"Oduvek smo bili zemlja sporta i naša je obaveza da tu tradiciju nastavimo da negujemo kako bismo zajedno ostvarivali vrhunske rezultate, ali i promovisali sport među svim generacijama kao najefektniji način za vođenje zdravog života. Sa ponosom želim da napomenem da je Ministarstvo u najkraćem roku isplaćivalo nagrade za sve osvojene medalje, nacionalna priznanja, stipendije i programe nacionalnih saveza, što ćemo činiti i ubuduće", kazao je između ostalog ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.