BK Zmajevi najbolji klub Kruševca u 2020, Dragan Antić najbolji trener

U izboru za najuspešnije sportiste grada pod Bagdalom u prošloj godini badminton klub iz ovog grada osvojio pet priznanja

Badminton savez Srbije | 02.04.2021.

Badminton klub Zmajevi bio je glavno obeležje kruševačkog sporta u prošloj godini. Potvrda za ovu tvrdnju je tradicionalni izbor najuspešnijih sportista, ekipa i trenera grada Kruševca za 2020. koji je sproveo Sportskog saveza grada pod Bagdalom. Zmajevi su dobili pet priznanja od ukupno 13 kategorija u kojima su proglašavani najbolji. Između ostalog, Zmajevi su proglašeni za najuspešniju seniorsku ekipu u 2020, dok je alfi i omegi ovog Kluba, Draganu Antiću, pripalo priznanje za najboljeg trenera. Pored ova dva priznanja članovi kruševačkog badminton kluba pobedili u kategoriji najbolji junior (Sergej Lukić), najbolja juniorka (Marija Sudimac) i najbolji pionir (Aleksa Radovanović). 

U obrazloženju stručne komisije Sportskog saveza Kruševca, između ostalog, navedeno je da su Lukić i Sudimčeva u 2020. osvojili bronzane medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u Finskoj na kojem je Antić bio deo stručnog štaba reprezentacije. Takođe, “podvučeno” je da su Zmajevi na Prvenstvu Srbije za seniore osvojili tri ekipna odličja (zlatnu u konkurenciji ženskih ekipa, srebrnu konkurenciji mešovitih ekipa i bronzanu u konkurenciji muških ekipa, kao i osam medalja u pojedinačnim konkurencijama, te da trenutno čak 15 članova Badminton kluba Zmajevi brani boje Srbije u različitim uzrasnim reprezentativnim kategorijama. Komisija je i podsetila da je Radovanović, član badminton reprezentacije Srbije do 13 i do 15 godina i da je u 2020. bio osvajač srebrne medalje na Državnom prvenstvu do 13 godina u singlu i bronzane medalje u konkurenciji do 15 godina u dublu. 

Inače, za najuspešnijeg seniora Kruševca u prošloj godini proglašen je Vladimir Bačanin (Parglajding klub Air 037), za najuspešniju seniorku Katarina Manić (Planinarsko sportski klub Jastrebac), za najuspešnijeg kadeta Vuk Vukajlović (Boksersko udruženje BK KŠ 037), za najuspešniju kadetkinju Anja Nedeljković (Atletski klub Kruševac), za najuspešniju pionirku Darija Živković (Atletski klub Kruševac), za najuspešnijeg sportistu osoba sa posebnim potrebama Saška Vujičić (Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra), za najuspešniju mladu ekipu Stonoteniski klub Napad, a za najuspešnijeg sportistu osobama sa invaliditetom Sandra Aleksić (Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševac).