Dve decenije Trofeja Beograda u badmintonu

U petak i subotu, 9. i 10. oktobra 2020, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji biće održan XX Kup grada – Trofej Beograda 2020 u badmintonu

Badminton savez Srbije | 08.10.2020.

Pandemija virusa Covid 19 istumbala je kalendar domaćih takmičenja. Ipak, posle višemesečne pauze najbolji seniori i juniori naše zemlje, među kojima će biti i osvajači izuzetno vredih inetrnacionalnih odličja, ponovo će se boriti za medalje na domaćoj sceni. Ulog će biti ogroman budući da će se u petak i subotu, 9. i 10. oktobra 2020, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održati turnir koji, posle državnog prvenstva, ima najdužu tradiciju. Jubilarni, XX Kup grada – Trofej Beograda 2020 u badmintonu, okupiće više od 100 badmintonaca i badmintonki iz devet srpskih klubova. Svoje predstavnike na prestižnom turniru koji organizuju Badminton klub Beograd i Badminton savez Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Sportskog saveza Beograda, a uz svesrdnu pomoć prijatelja Saveza, kompanija “Tin šped“, “Minaqua“, "Boreas Travel", “Ledeni Kvas“, “Integraltechnic“, “Siboasi“ i “Koka Plus“, imaće BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Pančevo, BK Dinamo (Pančevo), BK Čačak i Petrovački sportski klub (Petrovac na Mlavi). 

U okviru prvog dana takmičenja održaće se A turnir u pojedinačnim konkurencijama i Juniorski kup u pojedinačnim konkurencijama kategorija do 11, do 13 i do 15 godina. Drugog takmičarskog dana na programu su B, C i D turnir u svih pet konkurencija. Oba dana start takmičenja zakazan je za 9,30 č.