Seniorska desetorka u Bugarskoj

Srpski seniori posle višemesečne pauze izlaze na međunarodnu scenu, učešćem na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Bulgarian International Championship 2020, koji će od 2. do 4. oktobra biti održan u Sofiji

Badminton savez Srbije | 01.10.2020.

Posle višemesečne takmičarske pauze, izazvane pandemijom virusa Covid 19, Srbija ponovo izlazi na svetsku seniorsku badminton scenu. Desetoro naših reprezentativaca, Luka Milić, Igor Bjelan, Andrija Doder, Borko Petrović, Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Ivan Kovačević, Marija Sudimac, Sara Lončar i Anđela Vitman, od 2. do 4. oktobra 2020. ogledaće se na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Bulgarian International Championship 2020, na kojem će se za odličja boriti gotovo 100 takmičara iz 20-tak zemalja. 

U muškom singlu će pored Milića, koji je postavljen za trećeg nosioca u ovoj konkurenciji, nastupiti i Petrović, Kovačević i Lukić, dok će se u ženskom singlu takmičiti Sudimčeva i Lončareva. Kovačević i Petrović će činiti prvi, Bjelan i Doder drugi, a Lukić i Tomić treći muški dubl koji će nas predstavljati na ovom turniru. U ženskom dublu za odličja će se boriti Lončareva i Vitmanova, a u mešovitom dublu Bjelan i Sudimčeva, Doder i Lončareva te Tomić i Vitmanova. 

Put Bugarske naš tim, koji će s klupe predvoditi glavni i pomoćni treneri badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir, odnosno Dragan Antić, otputovao je u četvrtak. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih senira na turniru u Sofiji na kojem će suditi srpski arbitar Marija Hinić.