Još jedan uspešan kurs “Shuttle Time” projekta na Adi Ciganliji

U subotu, 7. marta 2020, u Nacionalnom badminton centru održan drugi ovogodišnji kurs za nastavnike u okviru “Shuttle Time” projekta

Badminton savez Srbije | 10.03.2020.

Mesec dana nakon prvog, održan je i drugi kurs za nastavnike u okviru “Shuttle Time” projekta Svetske badminton konfederacije (BWF) u 2020. Kurs u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji, u subotu, 7. marta, vodio je glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Milan Barbir, inače sertifikovani trener za obuku u okviru ovog projekta BWF. Nakon uvodnog pozdravnog govora Radomira Jovovića, predsednika Upravnog odbora Badminton saveza Srbije, 16 nastavnika i učitelja iz 14 osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Čačka, Ribara, Jagodine, Kragujevca, Borče, Zemuna, Loznice i Kuršumlije saslušali su predavanje u prostorijama BASS, a potom imali i praktični deo na terenima Nacionalnog badminton centra. Nakon kursa polaznicima su podeljeni školski kompleti koji sadrže osnovnu opremu za badminton.

Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za badminton. Do sada je više od 150 nastavnika uspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta, čiji je pokrovitelj Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.