Srpska četvorka na jednom od najjačih svetskih juniorskih turnira

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar od 4. do 8. marta 2020. učestvovaće na turniru Svetskog juniorskog kupa, YONEX German Junior 2020

Badminton savez Srbije | 03.03.2020.

Posle izvanrednog učinka i tri odličja na 10th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2020 u Pečuju sjajnu četvorku srpskog badmintona očekuje natsup na još jednom turniru Svetskog juniorskog kupa. Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar, predvođeni pomoćnim trenerima badminton reprezentacija Srbije, Draganom Antićem i Nikolom Mijačićem, od 4. do 8. marta 2020. biće akteri jednog od najjačih svetskih turnira za juniore, YONEX German Junior 2020 na kojem će se u Berlinu za odličja boriti gotovo 350 takmičara sa više kontinenata. 

U glavnom gradu Nemačke prva će se na delu naći Lončareva koja će u sredu od 10,30 č vojevati bitku za plasman u drugo kolo ženskog singla sa Engleskinjom Gauri Šidhaje. Istog dana Lukić će od 14,40 č ukrstiti rekete sa Čehom Janom Janoštikom u prvom kolu muškog dubla, dok će od 17,30 č Lončareva i Sudimčeva odmeriti snage sa Švajcarskinjama Juli Frankonvile i Karolin Rakloz na startu takmičenja u ženskom dublu. Drugog dana turnira Lukić i Tomić će u prvom kolu muškog dubla igrati sa Tijesom Hutom i Marvinom Šmidom, rivalka Sudimčevoj će u drugom kolu ženskog singla biti Ruskinja Elena Filipova, dok će se Tomić i Sudimčeva za plasman u treće kolo mešovitog dubla boriti sa Rahmatom Hidajeteom i Febi Setianingrum iz Indonezije. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Nemačkoj.