U Trenčin sa dvocifrenim brojem reprezentativaca

Srbija će od 26. do 29. februara 2020 učestvovati na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Slovak Open 2020, sa čak desetoro takmičara

Badminton savez Srbije | 25.02.2020.

U sredu, 26. februara 2020, u Trenčinu počinje turnir Svetskog seniorskog kupa, FZ FORZA Slovak Open 2020, na kojem će se do 29. februara za odličja boriti 318 takmičara sa više kontinenata. Među njima će biti i čak desetoro srpskih reprezentativaca – seniori Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Ilija Pavlović i Borko Petrović, kao i petoro juniora Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac, Sara Lončar i Anđela Vitman. Prvi će se na terenu u Slovačkoj naći Pavlović koji će u sredu od 11,45 č igrati u prvom kolu kvalifikacija muškog singla protiv Nemca Briana Holtškea. Sat vremena kasnije Petrović će se za plasman u drugo kolo ove konkurencije boriti protiv Norvežanina Petera Roena Stenseta. Istog dana u prvom kolu kvalifikacija ženskog singla Lončareva će ukrstiti rekete sa Škotlanđankom Toni Vuds (13,35 č), a Sudimčeva sa Norvežankom Emilijom Petersen Norberg (13,55 č), dok će se Tomić i Vitmanova na startu kvalifikacija u mešovitom dublu sastati sa poljskom kombinacijom Viktor Trocki, Aleksandra Goščunska (17,05 č). 

Program drugog dana turnira od naših reprezentativaca otvaraju Bjelan i Sudimčeva koji od 12,25 č igraju protiv Slovaka Jakuba Horaka i Mije Trakalova u prvom kolu mešovitog dubla. U istoj konkurenciji Doder i Lončareva će za plasman u drugo kolo vojevati bitku sa Indonežanima Jobeltom Rendijem Ismantom i Elizabetom Jovitom (12,35 č). Miliću će rival u prvom kolu muškog singla od 17,05 č biti Rajtnajt Tamang iz Nepala, dok će se Lončareva i Sudimčeva za plasman u drugo kolo ženskog dubla boriti sa domaćim takmičarkama Mijom Tarkalovom i Katarinom Vargovom (17,15 č). U muškom dublu ćemo imati dva para. U prvom kolu Doder i Tomić će igrati protiv kvalifikanata (19,25 č), dok će se Bjelan i Petrović sastati sa Sturlom Flatenom Joergensenom i Karlom Kristijanom Morkom iz Norveške (19,35 č). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Slovačkoj na kojem će ga s klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Milan Barbir.