Jelesijevićevih 40 mečeva u Lievinu

Srpski sudija od 11. do 16. februara 2020. bio akter Evropskog prvenstva za muške i ženske timove i Evropskog prvenstva za igrače do 15 godina

Badminton savez Srbije | 18.02.2020.

Goran Jelesijević bio je akter značajnih međunarodnih događaja. Srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije (BEC) od 11. do 16. februara 2020. u francuskom gradiću Lievinu sudio je na Evropskom prvenstvu za muške i ženske timove kao i na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina. Jelesijević je na svom kontu “upisao” 33 meča na elitnom seniorskom šampionatu, kao i sedam na Prvenstvu Starog kontinenta za najbolje mlade badmintonce i badmintonke uzrasta do 15 godina. 

“Između ostalog sudio sam meč ženskog dubla u finalu ženskih timova između Danske i Nemačke, kao i meč muškog dubla, inače najiteresantniji okršaj u polufinalu muških timova između Danske i Rusije. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam bio deo ovako velikog badmintonskog spektakla u Francuskoj. Evropsko prvenstvo za muške i ženske timove jedan je od najzanimljivijih turnira u Evropi. Jednostavno, atmosfera i timski duh su zaista neponovljivi. Takođe, činjenica da su igrači do 15 godina mogli da vide deo toga i da dele iste terene sa svojim idolima, steknu nova iskustva i edukuju se, zaista je nešto posebno. Uz samo suđenje na turniru, imao sam priliku da dobijem i komentare od ocenjivača sudija, budući da su svih 10 članova panela bili na ovom turniru. Dobiti savete od starijih i iskusnijih sudija zlata je vredno iskustvo, a činjenica da su oni zadovoljni mojim radom je jak vetar u leđa mojoj sudijskoj karijeri. Ovom prilikom zahvalio bih se Badminton savezu Srbije, Evropskoj badminton konfederaciji i organizatorima turnira što sam imao priliku da ovim iskustvom nadogradim dosadašnji rad. Nadam se da ću i dalje napredovati u sudijskom svetu i uživati kao i do sada u tome što sam kao sudija deo najjačih turnira i član divne badminton porodice”, kazao je Goran Jelesijević. 

Inače, na Evropskom prvenstvu za muške timove zlato je osvojila Danska, srebro Holandija, a bronze Francuska i Rusija. Kada je ženska konkurencija u pitanju bez premca su bile Dankinje, vicešampionska titula pripala je Nemačkoj, dok su se bronzi dokopale Francuska i Škotska. Na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina zlato u muškom singlu osvojio je Šveđanin Romeo Makbol. U ženskom singlu trijumfovala je Finkinja Nela Nikvist, u muškom dublu Danci Vilijam Bogebjerg i Robert Nebel, u ženskom dublu njihove sunarodnice Ana Sofi Nilsen i Marija Hojlund Tomerup, a u mešovitom dublu ruska kombinacija Jaroslav Martinov, Darija Karlampovič.