Juniori u Mađarskoj

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar od 6. do 9. februara 2020. učestvovaće na turniru Svetskog juniorskog kupa, 10th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2020

Badminton savez Srbije | 05.02.2020.

Juniorska četvroka srpskog badmintona od 6. do 9. februara 2020. učestvovaće na turniru Svetskog juniorskog kupa, 10th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2020 koji će u Mađarskoj okupiti gotovo 200 takmičara sa više kontinenata. Prvi će se na terenu naći Mihajlo Tomić i Sara Lončar koji će se u četvrtak od 11,40 č za plasman u osminu finala mešovitog dubla, gde su drugi nosioci, boriti protiv pobednika meča između Filipa Antunovića i Sunčice Sertić iz Hrvatske i Martina Dostala i Petre Maiksnerove Ertić iz Češke. Istog dana naši reprezentativci će nastupiti u još dve konkurencije. Od 15,20 č Sergel Lukić će u drugom kolu muškog singla, u kojem je postavljen za šestog nosioca, igrati sa Slovakom Sebastijanom Kadlecom, dok će u protivnice Lončareve i Marije Sudimac (drugi nosilac u ženskom singlu) u prvom kolu ženskog singla biti Ruskinja Marija Golubeva (15,55 č), odnosno Bugarka Mihaela Čepiševa (19 č). U petak, 7. februara, očekuju nas dva srpsko-ukrajinska okršaja. U prvom kolu ženskog dubla Lončareva i Sudimčeva će se sastati sa Polinom Tač i Olgom Tihorskajo, dok će Lukić i Tomić ukrstiti rekete sa Danilom Skrinikom i Jevgenijem Stolovoim u druom kolu muškog dubla, u kojem su postavljeni za druge nosioce. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Mađarskoj na kojem će ga s klupe predvoditi pomoćni treneri badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić i Nikola Mijačić, a na kojem će učestvovati i sudijska trojka iz Srbije – Kristina Jovin, Marta Bogdanović i Marija Hinić.