Prvo domaće takmičenje u Novoj godini

U subotu, 25. januara 2020, u Nacionalnom badminton centru biće održani Svetosavski badminton turnir 2020 i Sudijski kurs Badminton saveza Srbije

Badminton savez Srbije | 24.01.2020.

U subotu, 25. januara 2020, Nacionalni badminton centar na Adi Ciganliji biće domaćin dva događaja iz kalendara Badminton saveza Srbije. Na Svetosavskom badminton turniru 2020, čiji je početak zakazan za 10,45 č, za odličja će se boriti 50 školaraca iz 34 škole iz Beograda, Kragujevca, Kruševca, Novog Sada, Vršca, Pančeva i Čačka. Ujedno, ovim turnirom će biti otvorena sezona domaćih badminton takmičenja u Novoj godini. Takmičenje će biti u pojedinačnim konkurencijama i to u pet uzrasnih kategorija (dečaci i devojčice predškolskog uzrasta i I i II razreda osnovnih škola, dečaci i devojčice III i IV razreda osnovnih škola, dečaci i devojčice V i VI razreda osnovnih škola, dečaci i devojčice VII i VIII razreda osnovnih škola i dečaci i devojčice od I do IV razreda srednjih škola). Turnir organizuje Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijateljia BASS, kompanija ”Tin šped“, ”Yonex“, ”Koka Plus”, ”Ledeni Kvas”, ”Integraltechnic”, ”Minaqua” i ”Siboasi”.

Pored turnira u subotu će u Nacionalnom badminton centru biti održan Sudijski kurs BASS koji će voditi naše internacionalne sudije, Predrag Vuković, sudijski delegat BASS, i Goran Jelesijević. Polaznici kursa će nakon teorijskog dela biti testirani i u praksi na samom Svetosavskom badminton turniru 2020.