Turnir u Brežicama za zaborav

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac bili akteri turnira Svetskog seniorskog kupa, Victor Slovenia Future Series 2019, koji je od 21. do 24. novembra održan u Sloveniji

Badminton savez Srbije | 23.11.2019.

Srpski seniori nisu imali uspeha na turniru Svetskog seniorskog kupa, VICTOR Slovenia Future Series 2019, koji je od 21. do 24. novembra 2019. održan u Brežicama, uz učešće od gotovo 300 takmičara sa više kontinenata. Luka Milić je u prvom kolu muškog singla izgubio od Slovenca Mihe Ivančića (2:0), dok je juniorka Marija Sudimac u borbi za plasman u osminu finala ženskog singla poražena, posle velike borbe u tri seta, od Bugarke Marije Delčeve (2:1). Bolji od Andrije Dodera i Sudimčeve u drugom kolu mešovitog dubla bili su Švajcarci Jan Orteu i Alin Miler (2:0), dok su u drugom kolu muškog dubla Igor Bjelan i Doder poklekli u duelu sa Džonatanom Dolanom i Davidom Valšom iz Republike Irske (2:1). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Sloveniji.