Brežice naredna međunarodna stanica srpskih seniora

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac od 21. do 24. novembra 2019. učestovaće na turniru Svetskog seniorskog kupa, VICTOR Slovenia Future Series 2019

Badminton savez Srbije | 20.11.2019.

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, VICTOR Slovenia Future Series 2019, koji će od 21. do 24. novembra 2019. biti održan u Brežicama, uz učešće od gotovo 300 takmičara, boje naše zemlje braniće četvoro reprezentativaca – Luka Milić, Igor Bjelan, Andrija Doder i Marija Sudimac. Budići da niko neće igrati u kvalifikacijama start na takmičenju u Sloveniji imaće u petak, drugo dana turnira. Prvi će na teren izaći Milić koji će od 12,20 č igrati protiv kvalifikanta u prvom kolu muškog singla u kojem je postavljen na drugog nosioca. U 13,55 č Marija Sudimac će se za plasman u osmini finala ženskog singla boriti protiv Bugarke Marije Delčeve, sedmog nosioca u ovoj konkurenciji. Od 17,55 č Doder i Sudimčeva će nastupiti u drugom kolu mešovitog dubla, a od 20,20 č Bjelan i Doder u drugom kolu muškog dubla. Rivale u ovim konkurencijama naši reprezentativci će dobiti nakon raspleta u prvom kolu. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Sloveniji.