Posle Trenčina juniorska četvorka u Orlovi

Na turniru Svetskog juniorskog kupa, Czech Junior 2019, od 15. do 17. novembra 2019. u Češkoj boje Srbije će braniti Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar

Badminton savez Srbije | 14.11.2019.

Nedelju dana nakon nastupa na FZ Forza Slovak Junior 2019 Sergeja Lukića, Mihajla Tomića, Mariju Sudimac i Saru Lončar očekuje učešće na još jednom turniru Svetskog juniorskog kupa. Predvođena pomoćnim trenerom badminton reprezentacija Srbije, Nikolom Mijačićem, reprezentativna juniorska četvorka će od 15. do 17. novembra 2019. učestvovati na Czech Junior 2019 na kojem će se u Orlovi za odličja boriti gotovo 200 takmičara. U petak, prvog dana turnira, prvi će se na terenu naći Lukić, osvajač bronze iz Trenčina. U prvom kolu muškog singla, tačno u podne, igraće sa domaćim takmičarom Mihalem Moravekom.

Sat i po kasnije Lončareva će se za plasman u drugo kolo ženskog singla boriti sa Slovakinjom Dašom Stofekovom, dok će se Lukić i Tomić u 16,30 č u prvom kolu muškog dubla sastati sa francuskom kombinacijom Nikolas Horeau, Saša Levekve. U 17 č Lončareva i Sudmčeva će na startu takmičenja u ženskom dublu igrati protiv Engleskinja Estel Van Liven i Holi Vilijams. Dan kasnije Sudimčeva, drugi nosilac u ženskom singlu, igraće u drugom kolu ove konkurencije protiv pobednice meča između Ukrajinke Jevhenije Kantemir i Čehinje Radke Šilhave. Tomić i Sudimčeva će se za proboj u osminu finala mešovitog dubla boriti protiv Slovenaca Jake Ivaniča i Nike Brajkovič. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Češkoj.