U Trenčin sa četvoro takmičara

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar braniće boje Srbije na turniru Svetskog juniorskog kupa, FZ Forza SLovak Junior 2019, koji će od 8. do 10. novembra 2019. biti održan u Slovačkoj

Badminton savez Srbije | 07.11.2019.

Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar braniće boje Srbije na turniru Svetskog seniorskog kupa, FZ Forza SLovak Junior 2019, na kojem će se u Trenčinu od 8. do 10. novembra 2019. za odličja boriti gotovo 200 takmičara. Led u Slovačkoj probijaju Tomić i Lončareva koji će u petak od 8,30 č igrati u prvom kolu mešovitog dubla protiv Slovenaca Jake Ivančiča i Nike Brajkovič. Od 11,40 č Lukić će se za plasman u drugo kolo muškog singla boriti protiv Ukrajinca Mikhaila Selivanova, dok će dva sata kasnije Sudimčeva ukrstiti rekete sa Slovakinjom Viktorijom Ziakovom u prvom kolu ženskog singla. Rusi Vladislav Dobičkin i Artur Pečenkin biće od 16 č rivali Lukiću i Tomić, dok će se Lončareva i Sudimčeva na startu takmičenja u ženskom dublu od 18 č sastati sa Slovenkama Spelom Alič i Marušom Vračar. Lončareva će u ženskom singlu preskočiti prvo kolo budući da je domaća takmičarka Sofija Slosiarikova otkaza učešće. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Slovačkoj na kojem će ga sa klupe predvoditi pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije, Dragan Antić.