Tri pobede u Mađarskoj

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Ilija Pavlović i Borko Petrović učestvovali na turniru Svetskog seniorskog kupa, 44th Yonex Hungarian International Championships 2019, koji je od 30. oktobra do 2. novembra 2019. održan u Mađarskoj

Badminton savez Srbije | 01.11.2019.

Naši seniorski reprezentativci Luka Milić, Igor Bjelan, Andrija Doder, Ilija Pavlović i Borko Petrović bili su akteri turnira Svetskog seniorskog kupa, 44th Yonex Hungarian International Championships 2019, koji je od 30. oktobra do 2. novembra 2019. održan u Mađarskoj. U muškom dublu Bjelan i Doder su poraženi u osmini finala od Engleza Metjua Klara i Maksa Flina (2:0). U kvalifikacijama muškog singla svi naši igrači su zabeležili početne pobede, ali su potom poraženi u drugom kolu. Pavlović je nakon uspeha u duelu sa Austrijancem Lenijem Sudarmom (2:0) izgubio od Norvežanina Vegarda Rikheima (2:0). Petrović je savladao Austrijanca Mihaela Šausbergera (2:0), pa poražen od Slovenca Andraža Krapeža (2:0), dok je Milić izgubio od Engleza Neila Babute (2:1), pošto je bio bolji od Mađara Andrasa Piliškima (2:0). 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Mađarskoj na kojem je ga je sa klupe predvodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Milan Barbir.