Seniori u Mađarskoj

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, 44th Yonex Hungarian International Championships 2019, koji će od 30. oktobra do 2. novembra 2019. biti održan u Mađarskoj, boje Srbije će braniti Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan, Ilija Pavlović i Borko Petrović

Badminton savez Srbije | 28.10.2019.

Predvođeni glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije, Milanom Barbirom, Luka Milić, Igor Bjelan, Andrija Doder, Ilija Pavlović i Borko Petrović u utorak putuju u Mađarsku gde će od 30. oktobra do 2. novembra 2019. učestovati na turniru Svetskog seniorskog kupa, 44th Yonex Hungarian International Championships 2019. Trojica naših igrača će u sredu nastupiti u kvalifikacijama muškog singla. Pavlović će se od 13,05 č za plasman u drugo kolo boriti protiv Indonežanina Adija Pratame. Od 14,15 protivnik Petroviću biće Austrijanac Mihael Šausberger, dok će Milić, drugi nosilac kvalifikacija, od 15,25 č ukrstiti rekete sa domaćim takmičarom, Andrasom Piliškim. Dan kasnije Bjelan i Doder će od 17 č vojevati bitku za plasman u osminu finala muškog dubla. Rivali će im biti Englezi Metju Klar i Maks Flin. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Mađarskoj.