Značajne uloge Kaličanina i Vukovića u Nikoziji

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, Li-Ning Cyprus International 2019, koji je od 10. do 13. oktobra 2019. održan na Kipru, Miodrag Kaličanin sjajno obavio ulogu zamenika glavnog sudije dok je Predrag Vuković bio jedan od najzapaženijih arbitara

Badminton savez Srbije | 14.10.2019.

Glavni grad Kipra, Nikozija od 10. do 13. oktobra 2019. bila je domaćin turnira Svetskog seniorskog kupa, LI-NING Cyprus International 2019, na kojem je učestovalo preko 100 takmičara sa više kontinenata. Važne uloge na ovom turniru imala su i dvojica srpskih badminton poslenika. Miodrag Kaličanin, sjajno je obavio ulogu zamenika glavnog sudije, dok je Predrag Vuković bio jedan od najzapaženijih arbitara u Nikoziji. 

“Li Ning Cyprus International 2019 je prvi turnir tog ranga koji je organizovan na Kipru u poslednjih 10 godina i drago mi je što su me organizatori odabrali da kao zamenik glavnog sudije budem jedan od supervizora tog takmičenja. Nakon položenog teorijskog dela na kursu za glavne sudije u Holandiji, ovo je bila prva prilika na kojoj sam, radeći zajedno sa dokazanim stručnjakom u ovoj oblasti Heder Krump iz Engleske, mogao da steknem iskustvo koje će mi mnogo značiti na putu do sticanja zvanične licence Evropske badminton konfederacije. Nadam se da ću do praktičnog polaganja koje mi je zakazano za 2021. godinu imati još ovakvih prilika. Takođe, napomenuo bih da je odličan posao u Nikoziji odradio i jedan od naših najboljih sudija, Predrag Vuković, koji je bio centralna figura u vođenju najzahtevnijih mečeva na ovom turniru“, istakao je Miodrag Kaličanin.