Izazov seniora u Brnu

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac od 26. do 29. septembra 2019. učestvovaće na turniru Svetskog seniorskog kupa, LI-NING Czech Open 2019

Badminton savez Srbije | 25.09.2019.

Luka Milić, Andrija Doder, Igor Bjelan i Marija Sudimac od 26. do 29. septembra 2019. učestvovaće na turniru Svetskog seniorskog kupa, LI-NING Czech Open 2019, na kojem će se u Brnu za odličja boriti 230 takmičara sa više kontinenata. Naši reprezentativci su u glavnom žrebu i počinju takmičenje u petak. Sudimčeva će u prvom kolu ženskog singla ukrstiti rekete sa domaćom takmičarkom Sabinom Milovom. Za plasman u osminu finala mešovitog dubla Doder i Sudimčeva će se boriti sa Indonežanima Jobeltom Rendijem Ismantom i Elizabetom Jovitom. S druge strane Milić će u prvom kolu muškog singla igrati sa kvalifikantom, dok će Bjelanu i Doderu rivali za četvrtfinale muškog dubla biti pobednici meča između Poljaka Simon Stokfiša i Viktor Treckog i para koji stiže iz kvalifikacija. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Češkoj na kojem će naše reprezentativce sa klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.