Preko 100 takmičara u trci za ovogodišnji Trofej Beograda u badmintonu

U subotu i nedelju, 21. i 22. septembra 2019, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji biće održan XIX Kup grada – Trofej Beograda 2019 u badmintonu

Badminton savez Srbije | 20.09.2019.

Posle gotovo tri i po meseca pauze i Prvenstva Srbije za seniore predstojećeg vikenda nastavljaju se bitke na domaćoj badminton sceni. U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji jedno od najprestižnijih nacionalnih takmičenja, Kup grada – Trofej Beograda 2019 u badmintonu, imaće svoje 19. izdanje. Na turniru, koji posle Prvenstva Srbije ima najdužu tradiciju od svih badminton događaja u našoj zemlji, za odličja 21. i 22. septembra 2019. boriće se preko 100 takmičara iz 11 klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Pančevo, BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Čačak i BK Ekstaza (Latković).
Žreb i raspored mečeva možete pogledati OVDE.
 

U okviru prvog dana takmičenja, koje organizuju Badminton klub Beograd i Badminton savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Badminton saveza Srbije, a uz svesrdnu pomoć prijatelja, Javno-kominalnog preduzeća Ada Ciganlija, te kompanija “Tin šped“, “Yonex“, “Koka Plus“, “Ledeni Kvas“, “Integraltechnic“, “Siboasi“, “Minaqua“ i “Boreas Travel“, održaće se A turnir u parskim konkurencijama i B i C turnir u pojedinačnim konkurencijama. Takmičenje u subotu počinje u 9,30 č (finala od 15 č). Dan kasnije na terenu će se naći juniori i juniorke koji će se na Juniorskom kupu nadmetati u pet uzrasnih kategorija – do 9 (muški i ženski singl), do 11 godina (muški i ženski singl), do 13 godina (muški i ženski singl i dubl), do 15 godina muški i ženski singl i do 17 godina muški i ženski singl i dubl). I u nedelju okršaji startuju u 9,30 č, dok okršaji za medalje počinju u 18 č.