Balkanska bronza za mlade lavove u Peruštici

Vuk Dimitrijević, Relja Milić, Andrej Stolić, Čarna Mihajlović, Lana Pavlović i Teodora Latas osvojili bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 12. do 14. septembra 2019. održano u Bugarskoj

Badminton savez Srbije | 14.09.2019.

Vuk Dimitrijević, Relja Milić, Andrej Stolić, Čarna Mihajlović, Lana Pavlović i Teodora Latas, predvođeni pomoćnim trenerom badminton reprezentacija Srbije, Nikolom Mijačićem, osvojili su bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 12. do 14. septembra 2019. održano u Bugarskoj. Naša reprezentacija, koju su mahom činili igrači i igračice mlađi od konkurencije, zauzela je drugo mesto u B grupi ekipnog takmičenja u kojoj su joj protivnici bili Rumunija i Bugarska B. Na taj način obezbedila je odličje stigavši do polufinala u kojem je izgubila od Turske koja je na kraju osvojila trofej. 

Odmah nakon okršaja u ekipnoj konkurenciji u Peruštici su počele borbe za medalje u individualnim konkurencijama. Na korak od postolja stao je srpski muški dubl Stolić, Dimitrijević koji je u četvrtfinalu poražen od bugarske kombinacije Andrej Nešev, Teodor Mitev. U ostalim konkurencijama naši reprezentativci nisu uspeli da se umešaju u borbu za odličja. U svakom slučaju Balkanijada u Bugraskoj bila je odlično iskustvo za čitav srpski tim na putu sazrevanja i odličnih rezultata u budućnosti.

“Raduje podatak da je nastavljen trend osvajanja medalja u ekipnoj konkurenciji u mlađim kategorijama na balkanskim prvenstvima. Moramo biti zadovoljni nastupima naših reprezentativaca kako u timskom tako i u pojedinačnom takmičenju, tim pre što je ekipa Srbije bila daleko najmlađa na turniru. Neki naši takmičari su već sada igrali egal mečeve sa najboljim badmintoncima na Balkanu do 13 godina, a u ovoj uzrasnoj kategoriji moći će da nastupaju i naredne dve godine. To nam daje veliki optimizam za dalji rad i napredak”, istakao je Nikola Mijačić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših reprezentativaca na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u Bugarskoj.