Novi balkanski izazov u Peruštici

Srpska reprezentacija u sastavu Vuk Dimitrijević, Relja Milić, Andrej Stolić, Čarna Mihajlović, Lana Pavlović, Teodora Latas od 12. do 14. septembra 2019. učestvovaće na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u Bugarskoj

Badminton savez Srbije | 12.09.2019.

Peruštica u Bugraskoj od 12. do 14. septembra 2019. biće domaćin Balkanskog prvenstva za igrače do 13 godina. Boje Srbije na ovom takmičenju prvo u ekipnoj, a potom i u pojedinačnoj, konkurenciji braniće šestoro reprezentativaca – Vuk Dimitrijević, Relja Milić, Andrej Stolić, Čarna Mihajlović, Lana Pavlović i Teodora Latas. Reprezentaciju će s klupe na ovom takmičenju predvoditi Nikola Mijačić. U petak počinji dueli u ekipnoj konkurenciji. Dan kasnije u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje. Istog dana u popodnevnim terminima startuju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u nedelju. 

“Naši najmlađi reprezentativci imaće priliku kao i prošle godine da odmere snagu sa svojim vršnjacima iz regiona u Peruštici. Budući da se radi o najmlađim takmičarima idemo u Bugarsku po nova iskustva i da proverimo kako smo trenirali u letnjem pripremnom periodu”, kazao je pred put pomoćni trener reprezentacije Nikola Mijačić. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših reprezentativaca na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u Bugarskoj.